A burgonyát ezerféleképpen fel lehet használni, csinálhatunk belőle sült krumplit, burgonya pürét vagy akár csak egyszerűen megfőzzük és úgy esszük. A legjobb ezeket mind friss krumpliból készíteni azonban a régebbi zöldségekre is van egy módszer amivel ugyanolyan ízűek lesznek a különböző köretek, mintha friss krumpliból készülnének.
Ha kevés a burgonyán a csíra, akkor azt egy késsel vágjuk ki belőle, azonban ha ez szinte beborítja az egész zöldséget, akkor semmiképpen ne tartsuk meg azt a burgonyát,
mivel a csírák szolanin toxint tartalmaznak, amelyeket ha nagy mennyiségben fogyasztunk, hasmenést, fejfájást és komoly megbetegedéseket okozhatnak.
Ugyancsak figyeljünk arra is, ha a burgonyán zöld foltok jelennek meg. Ezeket a darabokat semmiképpen ne együk meg és azonnal dobjuk ki!
A burgonyát a napfény szokta zöldre színezni, mivel klorofilt termel, ami megnöveli a méreganyag tartalmát.
Forrás: DailyStar