A hét közepén a legtöbben igazi "comfort food" típusú ételekre vágyunk, melyek finomak, és az otthon melegét juttatják eszünkbe. Ám a nagy rohanás közben az emberek többsége nem ér rá hosszú időt tölteni a konyhában.
Mint annyi mindenre, erre is létezik megoldás:
Jamie Oliver aranysárgára sült csirkéje burgonya gratinnal, baconnel, sajttal és zöldségekkel nemcsak isteni finom, de hihetetlenül egyszerű is,
és mindössze 15 perc alatt elkészül,
tehát nincs szükség órákat állni a tűzhely előtt egy-egy hosszú munkanap után.
Lássuk a hozzávalókat!
Először mossuk meg a burgonyát, vágjuk apró darabokra, és forraljunk vizet egy edényben. Tegyük bele a krumplit, fedjük le, és magas hőfokon főzzük puhára.
Míg a krumpli fő, hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apróra, majd helyezzük egy tepsipe,
melyet 2 evőkanál olivaolajjal kentünk ki. Ezután morzsoljunk szét egy húsleveskockát, adjuk hozzá, emellett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Helyezzünk a csirkét egy sütőpapírra, fűszerezzük sóval-borssal, rozmaringgal. Hajtsuk rá a papírt, és egy nyújtófával lapítsuk ki. Ezután tegyük egy serpenyőbe, és egy evőkanál olajon, közepes lángon süssük aranybarnára mindkét oldalát 3-4 perc alatt.
Miután a krumpli megfelelő állagúra főtt - ezt legegyszerűbben úgy ellenőrizhetjük, ha beleszúrunk egy villát - adjuk hozzá a serpenyőben lévő hagymához, keverjük jól össze, majd
rakjuk rétegekbe. Öntsük rá a tejszínt, reszeljük rá a sajtot, majd tegyük sütőbe.
Ezután vágjuk hosszában a póréhagymát, mossuk le, majd aprítsuk finomra. Tegyük a serpenyőbe, és egy evőkanál olajon, magas hőfokon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a finomra vágott szalonnát, spenótot és borsót, és pároljuk készre.
A tálaláshoz helyezzük egy tányérra a zöldköretet, tegyük rá a csirkét és a burgonya gratint, és díszítsük szalonnával a tetejét.
Egy korábbi cikkünkben további gyors recepteket tettünk közzé, melyek mindegyike jó választás az olyan napokra, amikor semmi időnk főzni. Sőt, nemcsak főtt ételekre, de villámgyors reggelikre és desszertekre is találhat példákat.