Ashleigh Tosh, a Prepped Pots táplálkozási szakértője a következőket nyilatkozta: „Ami a zöldségeket illeti, némelyik valóban jobb nyersen fogyasztva, ennek az az oka, hogy ezekből a zöldségekből a főzés, a párolás és sütés során az emberi szervezet számára rengeteg hasznos vitamin és vegyület távozik."
Úgy véli, hogy ezeknek zöldségeknek főzése semmi esetre sem káros, ellenben fontos, hogy lehetőség szerint a nyers és főtt zöldségek megfelelő kombinációját építsük be az étrendünkbe - írta meg a DailyStar.
Ezek a ropogós zöldségek több C-vitamint tartalmaznak, és jobbat is tesznek a szervezetnek, ha nem sütjük meg őket. Használjuk fel őket salátában, szendvicsben, vagy akár csak vékony csíkokra felszeletelve mártogatósként.
A brokkoli tele van rostokkal és C-vitaminnal. Mossuk meg, vágjuk fel, és mártsuk valami finom szószba és kész is az egészséges harapnivaló.
A fokhagyma nem csak főzéshez kiváló alapanyag, hanem van benne egy speciális vegyület, az allicin, amely segít az egészségmegőrzésben. Ha azonban hőkezeljük, nagyrészt ez a hasznos vegyület is távozik belőle.
A hagymában nyersen több olyan anyag van, amely segíthet csökkenteni a rossz koleszterinszintet és a vércukorszintet. Használjunk nyers hagymát akár az összetört avokádóhoz, vagy szendvicsekhez.
Az édesburgonyát főzés nélkül is fogyaszthatjuk, ellentétben a hagyományos burgonyával. Tele van ugyanis A- és C-vitaminnal, rosttal és káliummal. Érdemes nyersen belereszelni akár különböző salátákba is.