A legtöbb banántárolási trükk a frissesség megőrzése érdekében fóliát, alufóliát vagy a szár köré tekert nedves kendőt ajánl. Ez a módszer azonban eltér a az eddig megszokottaktól – írja az Express.
Amy Cross megosztotta a tégelyes technikáját a TikTok-oldalán. Ehhez nem kell mást tennünk, mint hogy meghámozzuk a banánt, majd felszeleteljük, és egy befőttesüvegbe tesszük, ezután pedig hagyjuk állni a hűtőszekrényben.
A 26 nappal később bemutatott eredmények alapján a banán részei ugyanolyan frissnek tűntek, mint akár az első napon, a héja pedig még mindig sárga volt, és kicsit sem mutatta a barnulás jeleit.
Amy ugyanis a következőt állította videójában:
Ez az a banán, amit március 13-án vásároltam, összevágtam, és üvegbe tettem, 26 napos.
A Daily Star azt tanácsolja arra az esetre, hogy ha nem szeretnénk felszeletelni a banánt, mindenképp hűvös, árnyékos helyen tartsuk. A déli gyümölcsöt körülbelül 12 fokon kell tartani, ugyanis sokkal gyorsabban érik, ha melegen van.
Nem csak a banán az egyetlen, aminél érdemes odafigyelni a tárolásra, ugyanis már az 1700-as években is tudták a tökéletes trükköt arra, hogyan tartsák frissen az almát. Egy nő azonban megosztotta a titkot a YouTube-on, amivel állítása szerint az alma hónapokig lédús és ropogós marad.
A titok annyi, hogy száraz, de levegőző anyagba kell csomagolni, például fűrészporba, száraz homokba vagy újságpapírba, majd hűvös, száraz helyen kell tárolni, minden esetben távol a burgonyától, ugyanis a krumpli olyan gázt termel, ami tönkre teszi az almát.
Azonban van egy fontos kritérium is, ahhoz, hogy mindez működjön: „tökéletes” almára lesz szükségünk – nem lehetnek rajta ütődések, vágások, rovarok által okozott károk, és még a szárának is épnek kell lennie.
Sajnos a kenyér sem a hosszan eltarthatóságáról híres, azonban Sophie Harris élelmiszeripari szakértőnek van három egyszerű, de nagyszerű módszere, melyek akár 10 napig is megvédik a kenyeret a kiszáradástól és a penésztől.