A gyümölcs nagyszerű forrása az egészséges zsíroknak, és számos közép- és dél-amerikai étel elengedhetetlen kelléke. De nem a szűk érési idő az egyetlen problémájuk - az avokádó arról is ismert, hogy gyorsan megbarnul, ha felvágjuk.
Érdemes megjegyezni, hogy ez az elszíneződés csupán a gyümölcs oxidációjának köszönhető, miután a levegőnek kitettük
- tehát nem jelenti azt, hogy az avokádó megromlott vagy ki kell dobni. Ha azonban azt szeretné, hogy élénkzöld maradjon, van egy egyszerű trükk, amire a szakértők esküsznek.
Az allrecipes csapata azt ajánlja, hogy a gyümölcshúst egy kis citromlével, lime-lével vagy olívaolajjal "zárjuk le", majd szorosan csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe.
A múlt hónapban a TikToker, Laure Lee megosztotta zseniális tippet az érési folyamat felgyorsítására, ha az avokádó nem hajlandó megpuhulni.
Szóval nézd meg ezt a szuper avokádót, ami még nem érett, vágd félbe, tekerd be [fóliába], majd dugd be két percre a mikróba
- mondta.
Forrás: Mirror