A forrólevegős sütő egyre közkedveltebb, hiszen időt és energiát spórolhatunk vele, valamint sokkal egészségesebben étkezhetünk. Sokan szeretnek kísérletezni a konyhában, mások azonban a jól bevált családi recepteket félnek kipróbálni. A családok tudják, hogy mennyire fontos a gyors és egyszerű étkezés, miközben a zsúfolt időbeosztás és a rohanó élet között egyensúlyoznak, és mindenki szeretne minél egészségesebben (és minimális előkészítési idővel) étkezni. Ennek köszönhetően az új berendezés egyre népszerűbb, egyre többen veszik.
De ki ne emlékezne a vasárnapi vagy ünnepi családi ebédekre, ahol anyukáink sült csirkét készítettek?
Rebecca Astill volt brit újságíró megosztotta tapasztalatait az eszközben készített sültcsirkéről:
Mint a legtöbb brit, én is imádom a sült vacsorát. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy úgy nőttem fel, hogy anyukám minden vasárnap szinte kivétel nélkül készített egyet, és ettől függővé váltam. Az egyik legnagyobb szomorúság a szüleim házából való elköltözéskor az volt, hogy kihagytam a heti sülteket.
Tapasztalata alapján sokkal gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb, ha nem a hagyományos sütőt használjuk, hiszen a gáz vagy áram sokkal drágább, mint a forrólevegős sütő áramfelvétele.
A légsütők konvekciós hővel működnek, forró levegő keringetésével, hogy az étel megsüljön, olaj nélkül.
A recept a következő oldalon olvasható!