Kiderült, hogy már az 1700-as években is tudták a tökéletes trükköt arra, hogyan tartsák frissen az almát, csak időközben ezt valahogy elfelejtettük. Egy nő azonban megosztotta a titkot a YouTube-on, amivel állítása szerint az alma hónapokig lédús és ropogós marad.
Ez a legmegfelelőbb módja annak, hogy egészséges ételeket tartsunk meg tartósítás, kiszárítás vagy hűtés nélkül - írják a videó leírásában.
Azonban van egy fontos kritérium is, ahhoz, hogy mindez működjön: „tökéletes” almára lesz szükségünk – nem lehetnek rajta ütődések, vágások, rovarok által okozott károk, és még a szárának is épnek kell lennie.
A titok annyi, hogy száraz, de levegőző anyagba kell csomagolni, például fűrészporba, száraz homokba vagy újságpapírba, majd hűvös, száraz helyen kell tárolni, minden esetben távol a burgonyától, ugyanis a krumpli olyan gázt termel, ami tönkre teszi az almát.
A Mirror szerint ez a módszer a friss almával működik a legjobban, olyannal, amit vegyszermentes gyümölcsösből szedtünk.