Íme egy finom, olcsó és gyors ebéd csirkéből a hét elejére
2024. április 15. 08:33
Olvasási idő: 3 perc
Vágólapra másolva!
Aki a hét elején még nem akarja magát költségekbe verni és az idejét a konyhában tölteni, annak minden bizonnyal a serpenyős rizibizi csirkemellel lesz a leginkább kézenfekvő megoldás. Mutatjuk a receptet.
Az egyedényes ételeket sokan kedvelik, hiszen gyorsan, egyszerűen elkészíthetőek, és a mosogatással sem lesz sok gondunk.
A csirke és a rizs párosításával ráadásul nem nagyon lehet mellé lőni, általában mindenki szereti.
Íme a recept:
Serpenyős rizibizi csirkemellel
Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
zsiradék
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 ek. paprikakrém (csípős vagy édes)
só
bors
40 dkg fagyasztott zöldborsó
25 dkg rizs
Elkészítése:
Félcentis szeletekre vágjuk a csirkemellet.
Egy kevés zsiradékon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Rádobunk egy gerezd lereszelt fokhagymát, majd hozzákeverünk 2-3 evőkanál paprikakrémet, ízlés szerint csípőset vagy édeset.
Rárakjuk a csirkét, és megpároljuk, közben óvatosan sózzuk, borsozzuk.
Amikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a fagyos zöldborsót és az előzetesen egy másik lábasban megpirított rizst. Körülbelül 3 dl víz vagy alaplé hozzáadásával kis lángon, fedő alatt készre pároljuk. Tipp: Csemegekukoricával is feldobhatjuk a rizibizit.