A britek általában napi három csésze teát isznak - és 10-ből négyen általában egy finomsággal vagy nassolnivalóval párosítják a teát - derült ki egy tanulmányból.
Sőt, a teázók közel negyede (23%) azt állítja, hogy a fő ok, amiért elkészíti a teát az az, hogy valami finomat fogyasszon hozzá. 44%-uk pedig úgy dönt, hogy a kísérő snacket vagy kekszet belemártja az italba.
Gasztronómiai szakértők azonban felfedték, hogy a tea és a finomság párosítása nem biztos, hogy a lehető legtöbb ízt hozza ki egyikből sem,
még az is lehet, hogy mindkettő ízét elrontja.
Londoni és holland élelmiszertudósok megosztották a legjobb ízpárosításokat, amikor egy csésze teát fogyasztunk. Az Earl Grey teához leginkább a citromos ízvilág illik, míg egyéb, gyümölcsös teához az édesebb kekszeket ajánlják.
Kiderült, hogy a hagyományos angol reggeli teát soha nem szabad valami túl édes vagy csokoládés ízzel, például bourbonnal párosítani, mivel ez a tea erős, malátás ízével kombinálva túlságosan intenzív lenne.
Eközben a chai tea rajongói - amely gyakran tartalmaz olyan ízeket, mint a kardamom, a fahéj vagy a szegfűszeg - a legjobb, ha ezt egy fűszeres finomsággal, például egy répatortával párosítják, hogy az ízek tökéletes harmóniába kerüljenek.
Azonban itt nem áll meg a történet: jótékonysági akcióba kezdtek a britek a teázási szokásokat alapul véve.
A "Minden csésze számít" (Make Every Cuppa Count) jótékonysági kampány április 19-én indul a Giud Dogs szervezésében, aminek a lényege, hogy a kóbor, bántalmazott kutyákon tudjanak segíteni.
A kampány szóvivője elmondta, hogy a kampány arra hívja fel az embereket, hogy adománygyűjtő teadélutánt, kávés reggelit vagy süteményvásárt rendezzenek, és kutya alakú sütivágókat, kutyaorrú tortadíszeket és kiskutyás lobogót adnak ajándékba.
Minden esetre az alábbi 3 párosítást érdemes kipróbálni a teák szerelmeseinek: