Minden országnak megvannak a maga különleges és megosztó furcsa nemzeti ételei, a magyaroknak például ott van a véres hurka, a kocsonya, a hagymás vér vagy éppenséggel a pacal, amely még az itt lakókat is megosztja, nem, hogy a külföldieket. A furcsa ételek listája igen változó, hiszen mindenkinek más az, hogy mi az, amit szerep és mi az, amit nem bír megenni. Mutatjuk a bizarr ételeket a nagyvilágból!
Surströmming
A surströmming egy erjesztett konzerv hal, amely a skandinávok kedvence. Az étel annyira büdös, hogy általában a szabadban fogyasztják el. A hal rothadásáért baktériumok felelősek, amely folyamat során széndioxid termelődik, ezért a konzerv gyakran felpúposodik, olykor fel is robban.
Száznapos tojás
Az ázsiai konyhák egyik jellegzetessége, hogy egészen furcsa módon is felhasználják a tojást. Ilyen például a balut, amely megtermékenyített fejlődő tojásembrió, amit megfőznek vagy párolnak és általában utcai ételként fogyasztanak.
Azonban az egyik legextrémebb formája a tojásnak a száznapos tojás, amit általában kacsa, csirke vagy fürjtojásból készítenek. A tojást száz napon keresztül (körülbelül három hónapig) egy oltott mészből, sóból, vízből és faszénből álló keverékbe helyezik. Ennek köszönhetően mind a fehérje sötétbarnává a sárgája pedig sötétzölddé változik.
Casu marzu
A szardíniaiak egyik specialitása a casu marzu, azaz a kukacos sajt, amit sokan a világ legundorítóbb étele címmel illetnek.
A casu marzu megsavanyodott kecsketejből készül, amiben a sajtlégy lárvái indítják el az érést.
A kukacoknak és az egy hónapos érlelési időnek a sajt krémes és lágy lesz, azonban a lárvákat nehéz megemészteni, akár vérzést, hányást, extrém esetben halált is okozhatnak. Közegészségügyi okok miatt már hivatalosan nem lehet megvásárolni, azonban ez nem tartja vissza a helyieket attól, hogy továbbra is elkészítsék.
Haggis
A haggis a skótok nemzeti étele, ami nem más mint birkagyomor, ami ledarált belsőségekkel, zabliszttel és fűszerek keverékével töltenek meg. Köretként általában répa és burgonya pürét tálalnak. Általában két ünnepnapon, szilveszter napján és a leghíresebb költőjük születésnapján, január 25-én. Nem csak az ételnek, hanem a tálalásnak is hagyománya van, ezüsttálcán hozzák be, amit a whiskey hordók követnek, majd a dudások és a vendégek, akik a költő ódáit éneklik.
Denevér leves
A Csendes-óceán nyugati részén, Guam szigetén egy egészen elképesztően bizarr étel alakult ki, a denevér leves. A helyiek a rókadenevér vagy más néven a gyümölcsevő denevér felhasználásával készítenek kókusztej alapú levest. Az elő denevért forró vízben megfőzik, majd kókusztejjel és zöldségekkel tálalják fel. Az állat minden részét elfogyasztják kivéve a csontjait és a rajta lévő parazitákat.