Kezdje egy szezonálisan újragondolt klasszikussal a hetet: így készül a zöldborsós carbonara!
2024. május 21. 08:50
Olvasási idő: 3 perc
A ropogós bacon és a krémes parmezán tökéletes párosát még ízletesebbé teszi a friss zöldborsó ebben a csodás carbonara spagettiben.
Fotó: Vidék íze magazin
Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb ételei között találjuk a carbonarát, ami nem is csoda, hiszen nehéz ellenálni az intenzív ízekkel telt finom tésztaételnek. Érdemes azonban ezúttal csavarni egyet a megszokott elkészítési módon, és tavaszias változatban, zsenge zöldborsóval készíteni. Mutatjuk, hogyan.
A ropogós bacon és a krémes parmezán tökéletes párosát még ízletesebbé teszi a friss zöldborsó ebben az ínycsiklandó carbonara spagettiben.
Zöldborsós carbonara
Hozzávalók:
40 dkg spagettitészta
só
15 dkg szeletelt bacon
4 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldborsó
bors
3 db tojássárgája
4 ek. reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, úgy, hogy a főzőléből két decit megőrzünk. carbonara recept
Csíkokra vágjuk a bacont, és egy nagy serpenyőben kipirítjuk. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, egy percig sütjük együtt, kevergetve. Ha már szépen illatozik a fokhagyma, ráöntjük a félretett két deci tésztafőző vizet. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a borsó meg nem puhul.
A tojások sárgáját egy tálban összekeverjük a reszelt parmezánnal. A zöldborsós serpenyő alatt kicsire vesszük a hőfokot, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a parmezános tojássárgáját, jól átkeverjük. Beleöntjük a kifőzött spagettit, ezzel is összeforgatjuk, és még 2-3 percig főzzük együtt.