Ezzel a pofonegyszerű trükkel még finomabb lesz kakaós süteményünk
![Kakaópor](https://cdn.origo.hu/2024/04/aXXXU7fPb4X-GZ0PxWCwEEkNU3HVdFkX4R4AMMfz8jI/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IzYWM0NDc3M2YzYzQ4NjZhZThmY2QxZDA2MjQxZjJh.webp)
A kakaópor ízét, aromáját könnyen felerősíthetjük anélkül, hogy további extra hozzávalókat kellene hozzáadni, de ne gondoljunk semmi bonyolult dologra: egyszerűen csak adjunk forró folyadékot a kakaóporhoz, mielőtt a többi alapanyaggal összekevernénk! Ez lehet olvasztott vaj, kávé, tej, vagy víz – attól függően, hogy mi illik a recepthez, hiszen ezek valemelyikével jelentősen elősegítjük az ízek felszabadulását és a kakaópor új életre kel.
Használjunk olyan folyadékot, amely szerepel a recept hozzávalói között: melegítsük fel – de ne forraljuk! –, öntsük rá a kakaóporra, és hagyjuk állni néhány percig. Ezután a felhabzott kakaót addjuk hozzá a tésztához, abban a lépésben, amikor a folyadékot írja a recept.
Alapvetően ezt a trükköt minden olyan receptnél bevethetjük, amely folyadékot, olvasztott vajat ír. A kakaóporral készített brownie-k, csokitorták, muffinok például merészebb, gazdagabb ízvilágúak lesznek.
Akad persze, amikor jobb, ha ezt a lépést kihagyjuk: ne próbálkozzunk olyan édességeknél, ahol hideg vagy szoba-hőmérsékletű vaj szerepel a hozzávalók között!
Az alábbi receptnél kipróbálhatjuk, hogyan működik ez a trükk:
Hozzávalók:
Elkészítése:
Ha további konyhai praktikákra is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!