Őrjöngtek a vegetáriánus szülők, amikor megtudták, hogy a bébiszitter csirkefalatkákkal eteti a gyereküket

csirkefalatka, chicken nuggets, nuggets
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Több mint kétszázezer forintnyi összeget akart kizsarolni egy feldúlt anya egy gyanútlan kamaszlánytól, aki bébiszitterként dolgozott náluk, és egy nap azzal jutalmazta meg a jól viselkedő gyerekeket, hogy csirkefalatkákat vett nekik vacsorára, ugyanis ezt kérték tőle. A lány azonban megtagadta a pénz kifizetését, ugyanis a család nem közölte előre, hogy nem esznek húst, így ő ezt nem tudhatta. Az interneten többen is igazat adtak neki.
Vágólapra másolva!

A 19 éves lány már két éve bébiszitterkedett, amikor egy új család megkérte őt, hogy vigyázzon a gyerekeikre. Amíg a fiatal lány vigyázott rájuk, a 9 éves fiú és a 7 éves kislány nagyon jól viselkedtek, ezért a lány teljesítette a kérésüket, és a McDonaldsban vett nekik csirkefalatkákat vacsorára, melyet otthon közösen megettek.

Közben azonban hazaért az anyjuk, aki 

éktelen haragra gerjedt, amikor látta, mit esznek, mondván, hogy ők elvi okokból sosem fogyasztanak húst. Csakhogy ezt előzőleg sem ő, sem a gyerekek nem közölték a lánnyal. Ehhez képest most több mint 200 ezer forintnyi összeget akar vele kifizettetni érzelmi kárpótlásként.

A lány azonban teljesen más véleményen van, szerinte ez egyáltalán nem jogos:

"Az anya korán hazatért, és meglátta, ahogy a gyerekek csirkefalatkákat vacsoráznak. Ezen úgy felháborodott, hogy kitépte a kezükből az ételt, és azt üvöltötte, hogy szörnyű ember vagyok, amiért állati holttesteket etetek a gyerekeivel, akik egyébként soha nem esznek húst. Azonnal kirúgott és megfenyegetett, hogy fizessek neki 450 fontot kárpótlásként, különben bíróságra viszi az ügyet. Én ezt visszautasítottam, ugyanis sosem említették, hogy nem fogyasztanak húst. Ha előre szólt volna, egészen biztosan tiszteletben tartom az étkezési elveiket, így viszont úgy gondolom, nem én vagyok a hibás. Erre viszont azzal érvelt, hogy senkiről nem szabad előre feltételeznek, hogy húst fogyaszt".

csirkefalatka, chicken nuggets, nuggets
Fotó: AFP

A fiatal bébiszitter azonban nem ijedt meg a fenyegetéstől, ugyanis az apja és bátyja is ügyvéd,

így van kihez fordulnia. Kíváncsiságból azonban kirakott egy posztot az esetről, hogy lássa, mások szerint ebben az esetben kinek van igaza, és 

többen is mellé álltak.

Sőt, azt írták neki, hogy nemcsak hogy jól tette, hogy nem fizetett nekik, ellenkezőleg: a család tartozik a lánynak a gyerekfelügyeletért. Volt, aki azt írta, hogy neki már azért is furcsa a dolog, mert a gyerekek maguk kérték a csirkefalatkákat vacsorára, így nem hinné, hogy vegetáriánus lenne a család. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a szülők így akarnak aljas módon pénzhez jutni. Mások szerint pedig ez csak egy blöff, amiért valószínűleg ki fogják nevetni őket a bíróságon, amennyiben valóban beperelik a lányt.

Bár valóban sok esetben előnyös lehet a vegetáriánus, illetve vegán étrend, sokan azon a véleményen vannak, hogy nem szabad a gyereket húsmentes étrendre kényszeríteni, még akkor sem, ha a család egyébként vegetáriánus. Fejlődő szervezet számára ugyanis ez veszélyes is lehet. Ahogyan néhány éve megírtuk, Olaszországban például büntetés is járhat ezért, amióta egy egyéves gyerek érdekében kellett közbelépni a hatóságoknak, a baba ugyanis mindössze 5 kiló volt a szülei vegán étrendjének köszönhetően. 

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!