Mutatjuk, hogyan nem szárad ki sütés közben a rántott csirkemell
2024. május 08. 08:32
Olvasási idő: 3 perc
Egy kis fortéllyal sokat tehetünk a finom fogás tökéletesítéséért.
Vágólapra másolva!
A legtöbb családban hétről hétre biztosan kerül ebből a népszerű fogásból az asztalokra, a csirkemell ugyanis igazi „jolly joker”, hiszen számtalan módon elkészíthető, ráadásul gyorsan és könnyen lehet vele dolgozni. A hátránya viszont, hogy hamar kiszárad, így nem szabad sokáig hőkezelni. Hozunk most egy remek trükköt, amitől garantáltan omlós lesz a csirkemellből készült rántott húsunk.
Ha a sovány húsokat (csirke, pulyka, nyúl) panírozás előtt megkenjük olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
Ezt a sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell receptet megéri kipróbálni. Az elkészítés folyamatát érdemes lépésről lépésre, pontosan e szerint elkészíteni, és garantáljuk, hogyaz utolsó morzsáig elfogy majd:
Sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
só
bors
15 dkg füstölt sonka
10 dkg sajt
liszt
4 db tojás
zsemlemorzsa
olaj, vagy zsír
Elkészítése:
A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük. Vékonyan bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd mindbe zsebet vágunk.
A sonkát és a sajtot felszeleteljük és minden zsebbe egy-egy darabot teszünk belőle. A nyílást hústűvel összetűzzük. A csirkemellet bepanírozzuk. Először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Egy serpenyőbe olajat vagy zsírt hevítünk és a csirkemell mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Ha további konyhai praktikákra és receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!