Így készül a tökéletes sült krumpli Gordon Ramsay szerint
2024. május 22. 08:37
Olvasási idő: 3 perc
Sült krumplit készíteni egyszerű, mégis sokszor előfordul, hogy elégedetlenek vagyunk a végeredménnyel.
Vágólapra másolva!
Bár elsőre úgy tűnik, sült krumplit készíteni pofonegyszerű, mégis sokszor előfordul, hogy végeredményünk messze elmarad az elvárttól. A világhírű Gordon Ramsay most elárulta a titkot, hogy hogyan lesz tökéletes a népszerű köret.
Bár nem mondhatnánk, hogy egészséges, mégis imádjuk a sült krumplit.
Az egyik leggyakrabban készített köret, ami főleg a gyerekek körében népszerű, de persze a felnőttek sem mondanak rá nemet, hiszen a kívül kemény, roppanós, belül omlós krumplinak egyszerűen nem lehet ellenállni.
A mesterszakács Ramsay szerint a sült krumpli egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem kellenek hozzá extra hozzávalók, mindössze az alapanyagok kiválasztása – pontosabban egy alapanyag hozzáadása – a lényeg.
Sült krumpli
Hozzávalók:
10 dkg kacsa- vagy libazsír
1,2 kg lisztes burgonya
2 ek. búzadara
2 gerezd fokhagyma
egy marék rozmaring
csipet só és bors
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és a kívánt formára vágjuk, majd sós vízben 6 percig főzzük.
Amíg fő a krumpli, egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral és a sütőbe toljuk, hogy felmelegedjen.
A krumplit szűrőben alaposan lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a búzadarát. Óvatosan megrázzuk a szűrőt, hogy a búzadara minden krumplira hozzátapadjon. Kb. 5 percig hagyjuk száradni.
Közben összetörjük a fokhagymákat.
A burgonyát a forró sütőedénybe tesszük, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, fűszerezzük és a sütőben készre sütjük.
Ha további konyhai praktikákra is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!