Így készül a tökéletes sült krumpli Gordon Ramsay szerint

sült krumpli
Sült krumplit készíteni egyszerű, mégis sokszor előfordul, hogy elégedetlenek vagyunk a végeredménnyel.
Vágólapra másolva!
Bár elsőre úgy tűnik, sült krumplit készíteni pofonegyszerű, mégis sokszor előfordul, hogy végeredményünk messze elmarad az elvárttól. A világhírű Gordon Ramsay most elárulta a titkot, hogy hogyan lesz tökéletes a népszerű köret.
Vágólapra másolva!

Bár nem mondhatnánk, hogy egészséges, mégis imádjuk a sült krumplit. 

Az egyik leggyakrabban készített köret, ami főleg a gyerekek körében népszerű, de persze a felnőttek sem mondanak rá nemet, hiszen a kívül kemény, roppanós, belül omlós krumplinak egyszerűen nem lehet ellenállni.

A mesterszakács Ramsay szerint a sült krumpli egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem kellenek hozzá extra hozzávalók, mindössze az alapanyagok kiválasztása – pontosabban egy alapanyag hozzáadása – a lényeg.

Sült krumpli

Hozzávalók:

  • 10 dkg kacsa- vagy libazsír
  • 1,2 kg lisztes burgonya
  • 2 ek. búzadara
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy marék rozmaring
  • csipet só és bors

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és a kívánt formára vágjuk, majd sós vízben 6 percig főzzük.
  3. Amíg fő a krumpli, egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral és a sütőbe toljuk, hogy felmelegedjen.
  4. A krumplit szűrőben alaposan lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a búzadarát. Óvatosan megrázzuk a szűrőt, hogy a búzadara minden krumplira hozzátapadjon. Kb. 5 percig hagyjuk száradni.
  5. Közben összetörjük a fokhagymákat.
  6. A burgonyát a forró sütőedénybe tesszük, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, fűszerezzük és a sütőben készre sütjük.

Ha további konyhai praktikákra is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

sült krumpli
Sült krumplit készíteni egyszerű, mégis sokszor előfordul, hogy elégedetlenek vagyunk a végeredménnyel. 
Fotó: Shutterstock

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!