Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Így facsarjuk a citromot, hogy ne pazaroljunk

Vágólapra másolva!
Egy nő megosztotta a cirtomfacsarás helyes módszerét, mellyel egy csepp sem megy kárba a levéből. A titok olyan egyszerű, hogy sok ember még csak nem is gondolt volna rá.
Vágólapra másolva!

A friss citromlé nagyszerű ízt ad egy-egy ételnek, pikánsabbá, különlegesebbé varázsolja őket. Gondoljunk csak a mediterrán, olaszos fogásokra, salátákra, szószokra, halas ételekre, azonban egzotikus, ázsiai ételekben is megállja a helyét. Nem beszélve az ízletes desszertekről és a frissítő nyári italokról. De van egy hátránya ennek a csodálatos gyümölcsnek: ha egyszerre csak kis mennyiségre van szükségünk, megesik, hogy a citrom nagy része pocsékba megy.

Egy @unkoshercowgirl néven posztoló TikTok influenszer azonban 

nemrég egy nagyszerű trükköt osztott meg , amit mi is bátran kipróbálhatunk, ha szeretnénk elkerülni a pazarlást. 

A követőket szó szerint elkápráztatta a nő okos trükkje, volt akiazt írta neki, hogy életet mentett ezzel az ötlettel.

In today’s episode of “I was today years old when #TikTokTaughtMe”

Posted by TikTok on Wednesday, April 3, 2024

 

Jó tudni azonban, hogy a citrom nemcsak hogy kiváló ételízesítő, de hatásos tisztítószer is,

 kiválóan bevethető például makacs vízkő ellen.

Ehhez csak félbe kell vágni a citromot, majd alaposan bedörzsölni vele az érintett területet.

A citromlé ezenkívül használható súrolószerként elszíneződött fémtárgyainkhoz, ehhez egy sóból és citromléből kevert oldatba kell mártani egy rongyot, áttörölni vele az adott tárgyat, ami ezután úgy fog ragyogni, mint újkorában. A citrom emellett kiváló zsíroldó is, ami letisztítja például a mikrohullámú sütőnk falára tapadt makacs szennyeződéseket. Mosásnál is bevethetjük, ugyanis ideális folteltávolító-és fehérítőszer. Ezen kívül hatásos méregtelenítő-és fogyasztószer, nem véletlen, hogy  a diétázók többsége előszeretettel kezdi a napot egy nagy pohár citromos vízzel. Szúnyogok, rovarok ellen is jól védekezhetünk vele, ugyanis a citrusok illata távol tartja a kellemetlen vérszívókat. Ha pedig zöldségpucolás után elszíneződött a kezünk, pár csep citromlé pillanatok előtt eltávolítja a zöldesbarna foltokat. Dohányosok számára pedig nikotinfoltok eltüntetésére is alkalmas.

Mindez elegendő ok kell, hogy legyen arra, hogy ezentúl becsüljük meg jobban ezt a sokoldalú gyümölcsöt, és ne hagyjuk megpenészedni a félbevágott citromokat. Próbáljuk hát ki mi is ezt az egyszerű, de nagyszerű trükköt.

Ha pedig napokon belül is ott figyel a hűtőnkben a megkezdett citrom, és ötletünk nincs, mihez kezdhetnénk vele, készíthetünk belőle egy finom limonádét is.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről