Kiderült az igazság az ételek lejárati dátumáról
Szükségtelenül dobunk ki ételeket.
![](https://cdn.origo.hu/2024/06/ySdqwthhEK-WJsXG8RaWDRauFAjAjggtmfAZxTZXwds/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzUzMmEzNTI1ZGFiNDQ1Y2ZiYzkyMjE4YTAwMDcyMzhl.webp)
Szükségtelenül dobunk ki ételeket.
Soha többé nem kell ezentúl ételt kidobnia!
Sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk.
A világon előállított élelmiszerek harmadát elpocsékoljuk, ez csak Európában évente közel 90 millió tonna kidobott ételt jelent.
Többé nem kell pár nap után kidobni.
Minden alkalommal, amikor megbontunk egy banánt és kidobjuk a héját, egy ízletes és tápláló hozzávalót teszünk a szemétbe.
A tavalyi évükről árultak el néhány fontos dolgot.
Még mindig sok étel végzi a szemétben, de a pazarlás mértéke csökkent.
Magyarországon olyan mértékű a fogyasztásunk, hogy ha mindenki úgy élne, mint mi, 5 hónap alatt éltük volna fel a Föld egész éves erőforrásait.
Quinoa, kesudió, avokádó, chiamag: nem mondhatnánk, hogy egészségtelenek, de van velük néhány probléma.