Eláruljuk, melyik fűszertől lesz igazán finom a brokkolis sajtkrémes tészta
2024. június 13. 08:41
Olvasási idő: 3 perc
Tökéletes fogás lehet vacsorára a brokkolis sajtkrémes tészta
Vágólapra másolva!
Jó szívvel ajánljuk ezt a finom, hét közepi fogást, hiszen a brokkolis sajtkrémes tészta egy igazán ízletes és tápláló étel, ráadásul könnyen elkészíthető, ezért nem fáradunk el még a hétvége előtt a konyhában.
Amennyiben egy egyszerű, mégis nagyon finom ételt szeretnénk vacsorára készíteni, akkor próbáljuk ki a brokkolis sajtkrémes tésztát.
Brokkolis sajtkrémes tészta
Hozzávalók:
40 dkg szarvacskatészta
50 dkg brokkoli
5 dkg vaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kápiapaprika
30 dkg Cheddar sajt
3 dl tejszín
1 kávéskanál füstölt őrölt pirospaprika
2,5 dl zöldségalaplé
só
bors
Elkészítés:
Megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát a vajon, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, az apró kockákra vágott paprikát, átforgatjuk, kicsit együtt pároljuk.
Felöntjük a tejszínnel és az alaplével. Ha felforrt, ízesítjük sóval, borssal, füstölt őrölt pirospaprikával. A sajtot lereszeljük, a kétharmadát beleolvasztjuk a tejszínes alapba.
Bő, sós vízben elkezdjük főzni a tésztát, félidőben mellé rakjuk a kis rózsákra szedett brokkolit is. Ha kész, leszűrjük és belekeverjük a mártásba.
Beleöntjük egy tepsibe, a tetejére szórjuk a félretett reszelt sajtot. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Miután elkészült, hagyjuk legalább 15 percet állni, hogy a tészta felszívja az összes mártást.
Ha további remek receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!