A málna az egyik legkedveltebb gyümölcs hazánkban, ami nem is csoda, ugyanis ízletes, illatos, ráadásul nagyon egészséges, azonban ha jót akarunk magunknak, akkor már a vásárlásnál is nagyon oda kell figyelni: kerüljük a puha, sérült szemeket, de azokat is, amelyeken elszíneződés vagy akár penész látható! Tartósítás nélkül hamar megromlik, 1-3 napnál tovább a hűtőben sem bírja. A fagyasztást jó ötlet, ha sok málnánk van, hiszen a felengedést követően az állaga és a színe szinte olyan, mint frissen.
Egészségvédő hatásai leginkább csak nyersen fogyasztva érvényesülnek, de felhasználhatjuk lekvárként, szörpként is, sőt készíthetünk belőle levest, smoothie-t is.
Mi most egy nagyon ízletes, finom lekvár receptet mutatunk, amelyet egy kevés bazsalikommal bolondítunk meg. Ez a fűszernövény nagyon jól illik a málnához, – gyorsan elkészül és lenyűgözhetjük vele a családot, hiszen a málnalekvár nagy kedvence a gyerekeknek és az édesszájú felnőtteknek is.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Ha további praktikus receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalát!