A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mutatjuk, hogyan készítik az instant levest az ínyencek – tényleg nem fog hinni a szemének

Vágólapra másolva!
A smack levesek a legtöbb embernek semmi másról nem szólnak, minthogy gyorsan esznek valamit, hogy ne legyenek éhesek. Gondolnánk a legtöbben... Vannak azonban olyan emberek, akikből ilyenkor is kijön a mesterszakács, és nem elégszenek meg azzal, hogy a forró vízbe sietősen beleszórják az egyes zacskók tartalmát és a tésztát, majd öt perc múlva már esznek is. Mutatjuk, a legelképesztőbb ötleteket.
Vágólapra másolva!

Egy fárasztó nap után, amikor semmi másra nem vágyunk, mint hogy megnézzünk egy részt a kedvenc sorozatunkból, és bedőljünk az ágyba, életmentő megoldás lehet arra, hogy mindezt ne korgó gyomorral tegyük, hogy összedobunk egy instant levest. 

 

De vannak, akik ezzel nem elégszenek meg, és a még oly egyszerűnek tűnő feladatot, mint az instant leves elkészítése, túl tudnak bonyolítani. Hogy jól teszik-e, döntsék el önök. 

Kókusztejjel

A kókusztej valószínűleg az Indiai-óceán szigeteiről vagy az Ázsia és Ausztrália közt elterülő szigetcsoportról terjedhetett el. Ami biztos: az ázsiai konyháért rajongók többsége imádja. 

 

Ráadásul egyre divatosabb, sokan olyan ételekhez is használják, ami soha nem jutna eszünkbe. Így nem maradhat ki a smack leves feljavított változataiból sem. Semmi mást nem kell csinálnunk, mint hogy amikor kész az instant leves, hozzáöntünk egy kókusztejet. A kísérletező kedvűek tehetnek hozzá egy kevés currypasztát (ezzel jó, ha vigyáznak azok, akik nem szeretik a csípőset, ezeknek a többsége ugyanis erős), és egy fél lime levét.

Sajtos 

Sajttal is rengeteg féleképpen készíthetjük el. Megtehetjük azt is, hogy a szintén kész leveshez, sajtszószt adunk. Lehet egy egész egyszerű sajtkrém, de az ínyencek adhatnak hozzá Cheddar szószt is. Ahogy megtehetjük, és sajtót reszelünk rá. Ez esetben akár csinálhatjuk úgy is, hogy a levet leöntjük róla, és így gyakorlatilag sajtos spagettiként esszük. Nyilván a fűszerek, és a tészta állaga miatt, teljes mást ízt fogunk kapni.

Tojással

A tojás rengeteg módon lehet elkészíteni. És rengeteg ételhez passzol. Nincs ez másként a smack leveseknél sem. 

így készíts tökéletes főtt tojást, jég, trükk, tojástrükk
Fotó: Shutterstock/Nekrasov Eugene

Csinálhatjuk azt is, hogy miután elkészült a leves, a még forrásban lévő vízben ütjük bele a tojást (vagy akár tojásokat), de tehetünk a levesbe főtt tojást is, amit négy felé vágtunk.

Egészen különleges

Jöjjön egy egészen különleges változat: itt az elkészült leveshez előbb mogyorókrémet, egy kevés szezámolajt teszünk, illetve azok, akik akik szeretik az erőset, tehetnek bele egy kevés csípős chili szószt.

A hatásai

No persze a príma ötletek után senki kedvét sem akarjuk elvenni attól, hogy a fentebb említett recepteket elkészítsék odahaza, ugyanakkor azt is fontos elmondanunk, hogy több orvos és dietetikus is publikálta, hogy az instant leves hatásai többféle módon is kárt okozhatnak a testünknek. 

 

Szakértők kimutatták, hogy az instant leves és az instant tészta még két órával az elfogyasztása után is érintetlenül marad a gyomorban, tehát a szervezet csak nagy küzdelmek árán tudja azokat megemészteni. Ennek számos következménye van az emésztés szempontjából, mivel a gyomor általában nem tartja meg az ételt ilyen sokáig. Először is, az ilyen típusú feldolgozott ételek esetében az emésztőrendszernek sokkal több időre van szüksége, hogy ezeket meg tudja emészteni. Ha egy élelmiszer hosszú ideig az emésztőrendszerben marad, az a tápanyagok felszívódását is befolyásolja

Ha ezzel nem vettük volna el végleg a kedvüket a gyorslevesektől (hangsúlyozzuk, nem ez volt a célunk!), végezetül: számtalan videóból kiderül, hogy a gyorslevesek tésztája kiválóan használható arra, hogy egyes tárgyakból a letört részt pótolják vele. Használható a videók szerint asztal befoltozására, letört mosdóhoz, de ahogy alább látni fogják, még az autó karosszériájának egy eleme is pótolható vele.

@judah Do you think I need a new door ? Full video on my YouTube . Link in bio 😂 #ramennoodles #ramennoodle #ramenrepair #c8 #cars #rags2riches #corvette ♬ original sound - Judah

 


 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!