A TikTok-on is aktív szakácsnő, AliHooke egy videóban osztotta meg, hogyan készül a tökéletes lágytojás. A módszer egyszerűbb, mint azt sokan gondolnánk. Egyszerűen jeges vízbe kell helyezni a tojásokat főzés után.
Először forraljunk fel egy nagy fazék vizet, majd tegyük bele a tojásokat. Ha nem szeretnénk, hogy megrepedjen a tojáshéj óvatosan helyezzük őket a vízbe. Ha megrepedne, semmi gond, így is fogyasztható, bár a fehérje egy része ki fog szivárogni a tojásból. Pontosan hét percig főzzük őket, célszerű lehet akár időzítőt is beállítani a biztos siker érdekében. Ezalatt készítsük el a jégfürdőt. Ez egy igen fontos lépés, semmiképp nem szabad kihagyni. Ha lejárt a főzési idő, törjük meg egy kanállal a tojások héját, mielőtt a jeges vízbe helyeznénk. Így a víz beszivárog a tojásfehérje és a héja közé, ezáltal könnyebb lesz megpucolni őket. Hagyjuk 1-2 percig a vízben a tojásokat, ezután szedjük ki és hámozhatjuk is"
- osztotta meg AliHooke a tökéletes lágytojás receptjét, egy hozzászólásban pedig elárulta, hogy az így készült tojások tökéletesek lesznek ramen leveshez is.
A videót több, mint 600 ezren látták, és közel 40 ezren kedvelték, emellett rengeteg dicsérő hozzászólást kapott.
A tojásételek különösen népszerűek reggeliként, illetve diétás alapanyagként fogyasztva, korábbi cikkünkben írtunk róla, hány percig kell főzni egy tojást, attól függően hogy keményen, lágyan, vagy a kettő közötti, normál állapotban szeretnénk fogyasztani. Sőt, megosztottunk egy olyan módszert, melynek segítségével a főtt tojások könnyebben meghámozhatók, hogy többé senkinek ne kelljen a tojáshoz tapadt héj miatt bosszankodnia.
Ezen kívül írtunk már a tökéletes rántotta készítésének fortélyairól, amire többféle recept is létezik. Amit mindenképp érdemes kipróbálni, az a Jamie Oliver módszere, mely szerint víz, tej vagy tejszín helyett némi tejfölt kell hozzáadni ahhoz, hogy igazán krémes állagot kapjunk, ezenkívül villával addig kell verni, amíg egységes, sárga színű lesz a tojás, és csak ezután mehet a serpenyőbe. A finom rántotta készítésének másik módszere, ha vajon pirított, nagyszemű zsemlemorzsára öntjük a felvert tojásokat.
Ebben a cikkünkben pedig a tökéletes tükörtojás készítésének csínját-bínját osztottuk meg, illetve felfedtük már azt is, mit kell tennünk ahhoz, hogy soha többé ne folyjon szét a sárgája, amikor a serpenyőbe ütjük. Finom tükörtojás lészíthető azonban villámgyors módszerrel, mikrohullámú sütőben is.