Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Nyári italok, amelyek a tökéletes nyári alaknak sem ártanak

nyári italok
Nyári italok: dinnyés smoothie
Vágólapra másolva!
Egy jéghideg limonádé vagy egy jeges tea nagyon jól tud esni a nyári melegben, azonban ha nem figyelünk oda, akkor könnyen felszaladhat pár plusz kiló a pluszkalóriák miatt. A hűsítő nyári italok egy része amellett, hogy hideg, tele van felesleges cukorral, így valójában nem igazán oltják a szomjat, csak eltelítenek és elronthatják a nyári formát, amiért sokan hónapokig diétáznak és edzenek. Cikkünkben 5 olyan hűsítő italt mutatunk be, melyeket bátran, megbánás nélkül fogyaszthatunk.
Vágólapra másolva!

Ha azt mondjuk, hogy frissítő nyári italok, akkor általában jeges és édes italok jutnak az eszébe, vagy esetleg gyümölcsös sörök és koktélok. Ezek nagyon jól tudnak esni a nagy melegben, azonban ezek általában édesek, és sok bennük a cukor, amik nem tesznek jót a szervezetnek és még hizlalnak is. A hidratálás azonban nagyon fontos, de érdemes odafigyelni arra, hogy milyen üdítő ital mellett tesszük le a voksunkat. 

jeges tea, nyári italok
Nyári italok: jeges tea
Fotó: pixabay.com

Nyári italok: Íme 5 kalóriaszegény alternatíva

Víz, egy kis csavarral 

A megfelelő folyadékfogyasztás mindig fontos, de nyáron kifejezetten érdemes rá odafigyelni, ha nem akarunk kiszáradni és rosszul lenni. A legegészségesebb alternatíva a víz, azonban erre könnyen rá tud unni az ember. Ilyenkor érdemes kicsit feldobni, mondjuk gyümölcsökkel és fűszerekkel. Egy kis citrom, gyömbér, menta vagy citromfű csodát tud tenni a víz ízével. Vannak azonban érdekesebb variációk is, ilyen például az uborkás víz, ami elsőre furcsán hangzik, de érdemes adni neki egy esélyt. 

Dinnyés smoothie 

Ha cukor nélkül csinálunk gyümölcsös vagy zöldséges smoothie-kat, akkor azok is egészséges és kalóriaszegény alternatívának számítanak. Tökéletes smoothie-alapanyag nyáron a görögdinnye, ami amellett, hogy édes, rengeteg vizet is tartalmaz, ráadásul tele van vízzel és hasznos ásványi anyagokkal, mint például az antioxidáns likopin, és az izomépítést elősegítő arginin. Nincs más dolgunk csak a dinnyét tejjel és egy kis jéggel és kész is az egészséges nyári ital. 

nyári italok
Nyári italok: dinnyés smoothie
Fotó: pixabay.com

Jeges tea 

A jeges teák könnyen lehetnek hizlalóak, azonban ha otthon készítjük el, hozzáadott cukor nélkül, akkor kiváló nyári szomjoltó válhat belőlük. Nincs más dolgunk mint lefőzni egy adagot a kedvenc teánkból, lehűteni, jeget adni hozzá. Ha kell, akkor citromlével ízesíthetjük is. 

Szörp 

A hagyományos szörpök rengeteg cukrot tartalmaznak, azonban már számtalan olyan alternatíva létezik ezekből, amelyek csökkentett kalória tartalmúak vagy egyenesen kalóriamentesek. Ezeket bátran használjuk, adjunk hozzá jeget és már kész is a hűsítő ital. 

Jeges kávé

A bolti vagy éppen éttermi jeges kávék szintén tele vannak cukorral, azonban otthon ez is elkészíthető sokkal egészségesebb változatban. Ehhez csak pár apróságon kell változtatnunk: érdemes minél alacsonyabb kalóriatartalmú tejet választanunk, és cukor helyett pedig használjunk édesítőt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről