Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Így készül a hihetetlenül egyszerű sós karamellás sajttorta

Vágólapra másolva!
A legjobb választás ez a recept azok számára, akik nem jártasak a sütemények elkészítésében. Ez a sajttortarecept az egyik legegyszerűbben elkészíthető desszert, amihez csak öt hozzávaló szükséges.
Vágólapra másolva!

A TikTokon egyre több receptet osztanak meg a különböző felhasználók. 

Így, akinek nincs ötlete, milyen ételeket készítsen, a közösségi oldalakon rengeteg egyszerű és gyors receptet találhat. 

Ilyen a sós karamellás sajttorta is, aminek az elkészítéséről a The Caketoonist nevű TikTok oldal készítője töltött fel oldalára egy videót. 

Hozzávalók: 

  • két csomag 250 g keksz
  • 100 g vaj
  • 300 g tejszín
  • 500 g sós karamell szósz
  • 600 g krémsajt

Elkészítés: 

1. Egy 17 centis kör tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

2. Az egyik csomag kekszet bontsuk ki, majd a csomagból kivéve törjük össze, addig amíg a finom por nem lesz belőle. Az így kapott morzsából tegyünk félre 75 grammot.

3. A maradék morzsához adjuk hozzá a 100 g olvasztott vajat, majd jól keverjük össze és öntsük a formába.

4. A másik csomag keksszel béleljük ki a tortaforma oldalát. Eközben pedig a morzsát addig simítsuk amíg szép lapos nem lesz.

5. Egy tálba tegyük bele a 200 g sózott karamellszószt és a 300 g tejszínt, majd keverjük össze a hozzávalókat, addig amíg besűrűsödik.

6. Ezután a tejszínes keverékhez adjuk hozzá a 600 g krémsajtot, majd keverjük össze.

7. Amikor a krém összeállt, tegyük a tortaformába és egyengessük el.

8. A torta tetejére szórjunk a maradék morzsát, amit korábban félre tettünk, majd csöpögtessük rá a karamell szószt és végül a maradék krémet kenjük rá.

9. A legvégén tegyünk még egy réteg karamell szószt a süteményre, majd egy éjszakára tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen a krém.

Forrás: Mirror

Egy korábbi cikkünkben 5 olyan nagyszerű süteményt mutatunk, melyet akkor is elkészíthetünk, ha nincs sütőnk, vagy a nyári melegben nincs kedvünk órákat állni a forró tűzhely mellett. A sütik olyan mutatósak és ízletesek, hogy senki nem mondaná meg róluk, hogy nem a sütőben készült, így akár vendégségben, vagy születésnapi összejövetelen is nagyot villanthatunk velük. Mivel többségük kifejezetten egyszerű, kezdőknek is sikerélményt okoz az elkészítése. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről