Volt már olyan, hogy felhasznált egy fél avokádót , és a másik felét a hűtőszekrényben tárolta, de másnap észrevette, hogy zöldből hirtelen barnára változott? Nos, egy "Culinary Scientist Chef " megosztott négy praktikus trükköt , amelyekkel a fel nem használt avokádó "friss és zöld" marad, ami azt jelenti, hogy soha többé nem kell kidobnia a már megbarnult gyümölcsöt.
Jessica Gavin, aki több mint 30 000 követővel büszkélkedhet a TikTokon, egyik videójában bemutatja a nézőknek azt a négy egyszerű lépést, amivel frissen tarthatják az avokádójukat.
Az első tanácsa az volt, hogy "mossa meg az avokádót hideg csapvíz alatt, majd rázza le róla felesleges vizet".
Jessica ugyanis elmagyarázta, hogy a csapvízben lévő klór, amelyet a káros baktériumok elpusztítására adnak hozzá, szintén segíthet az avokádó "barnulásának csökkentésében".
Majd öblítés után szorosan csavarja be az avokádót fóliába, és tegye be a hűtőbe.
Jessica második tippje az volt, hogy citromlevet facsarjon az avokádóra. Azt mondta:
Antioxidánsként működik, és csökkenti a barnulást.
Azonban óva intett attól, hogy "túl sokat" adjon hozzá, mert akkor az avokádó "pépszerűvé" válik.
Harmadik tippként pedig kenhet egy "semleges ízű olajat" a félbevágott avokádó tetejére.
Jessica szerint ez egyfajta "lipidgátat" hoz létre, így "az oxigén nem tud kölcsönhatásba lépni a felvágott gyümölccsel".
Jessica utolsó remek trükkje az avokádó szerelmeseinek a következő volt:
"A leggyorsabb módja az, ha az avokádót vágott oldalával lefelé egy darab fóliára helyezed, majd szorosan becsomagolod. Ez fizikai akadályt képez, így nem fog tudni átmenni az oxigén!"
Videója elterjedt, több ezer lájkot gyűjtött össze, és számos néző fejezte ki háláját hozzáértő tanácsaiért - írja a Mirror.