Ön is rosszul eszi a croissant-t? - videó

Vágólapra másolva!
A népszerű, Franciaországból származó croissant elfogyasztása nem egy ördöngösség, azonban egy brit etikett szakértő úgy érezte, meg kell tanítania a követőinek, hogy hogy egyék azt helyesen.
Vágólapra másolva!

Lehet, hogy a croissant francia csemege, de egy "ételértő brit" magára vállalta, hogy szakszerűen elmagyarázza, hogyan is kell pontosan fogyasztani ezt az előkelő finomságot. A TikTok etikett coach-a, William Hanson rendszeresen ad különböző etikett tanácsokat  különösen, ha társaságban való étkezésről van szó. Legújabb videójában, amelyet már elképesztően sokan, összesen 2,6 millió alkalommal, néztek meg, elmagyarázta, hogy a britek egészen másképp fogyasztják a croissant-t, mint ahogy kellene. 

croissant
Képünk illusztráció. Fotó: Unplash

A croissant vajjal készül, így nem kell kenni vajat a tetejére! 

- írta a videóhoz William, aki egy elegáns bisztróban ült jól öltözötten, és különféle italokkal, lekvárokkal fogyasztotta a croissant-t.

"Kérlek, ne feledd, amikor croissant-t vagy bármilyen cukrász süteményt eszel, ne mártsd bele a kávéba vagy a forró csokoládéba, még akkor sem, ha Franciaországban ezt megteszik" - magyarázta William 1,9 millió követőjének.

Ne felejtsd el, hogy a croissant-hoz ne fogyassz vajat, csak lekvárt – tedd a tányéron lévő croissant-hoz, és úgy edd meg

William követőinek nagy része azonban nem értett vele egyet, és kijelentették, hogy úgy eszik az ételüket, ahogy akarják. 

Az egyik kommentelő ezt írta:

Bocs, William… mindig teszek vajat a croissantomhoz… Igen, pogány vagyok.

Egy másik azt, hogy: "Pfft etikett... A kolléganőm egy pohár Coca Colába mártotta a croissant-ját, és én 100%-ban támogatom azokat a dolgokat, amelyek örömet okoznak neki."

A harmadik hozzászóló a saját módszerét részletezte: "Én személy szerint a croissant-t hosszában félbevágom, mint a kenyeret, majd mindkét oldalára vajat teszek, a közepébe pedig lekvárt, és úgy eszem, mint egy lekváros szendvicset, de ez csak én vagyok."

A croissant az 1830-as években vált népszerűvé Franciaországban, miután az osztrák kiflit bemutatták egy párizsi pékségnek - emlékeztetett a Mirror.

@williamhansonetiquette The croissant is made from butter, so no need to put more on top! #dining #etiquette #williamhanson ♬ You Sexy Thing (Single Version) - Hot Chocolate

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!