Íme, egy igazán ütős frissítő a nehéz nyári reggelekre

gyömbérshot
Sok híresség esküszik egy csípős italra, mégpedig a gyömbér shotra!
Vágólapra másolva!
Ha az ébredés utáni első italokról van szó, a legtöbbünknek valószínűleg a kávé vagy a tea jut eszébe, de sokan fogyasztanak citromos, langyos vizet éhgyomorra. Most mutatunk egy ezeknél is jobb napindítót, ami ráadásul kiváló immunerősítő is! Pár perc alatt kész, finom és egészséges.
Vágólapra másolva!

A sportolók és sztárok Instagram-fotóin gyakran láthatjuk, hogy reggelente milyen különleges turmixokat, préselt gyümölcsleveket, immunerősítő és energetizáló italokat fogyasztanak. Sok híresség esküszik egy csípős italra, mégpedig a gyömbér shotra!

A gyömbér ősidők óta ismert és használt fűszer- és gyógynövény, melynek gyógyhatásai közt szerepel az immunerősítés, az energetizálás, a gyulladáscsökkentés és a méregtelenítés is.

A gyömbérnek magas a magnéziumtartalma, emellett tele van vassal, cinkkel, C- és B6-vitaminnal, illetve számtalan antioxidánssal is. Ezek együttesen segítenek felvértezni a szervezetet a különféle betegségekkel szemben, sőt védik a sejteket is, így lassíthatják az öregedést.

A gyömbér segít az emésztési problémákon is.

Nyersen fogyasztva a gyömbér elképesztően erős, csípős, épp ezért érdemes belőle préselt italt készíteni. A gyömbérben található enzimek segítenek megszüntetni a puffadást, rendszeres fogyasztása felgyorsítja az emésztést, sőt mérsékli a gázképződést is.

gyömbérshot
Sok híresség esküszik a gyömbér shotra
Fotó: Shutterstock

A gyömbér rendszeres fogyasztása során lehet kiaknázni a növény jótékony hatásait, és ehhez a legjobb módszer, ha minden reggel megiszunk fél decit a gyömbér shot néven ismert italból. Az elkészítése könnyebb, mint hinnénk.

Gyömbér shot

Hozzávalók:

  • 5 dkg friss gyömbér
  • 2 db citrom
  • 2 ek. méz
  • 500 ml víz
  • 1 tk. kurkuma

Elkészítése:

  1. A citromot meghámozzuk és a gyümölcshúst felkockázzuk, vigyázzunk, hogy a keserű fehér részek ne kerüljenek bele a turmixba.
  2. A gyömbért megpucoljuk, felkarikázzuk és a citromhússal együtt egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a mézet, a kurkumát és a vizet, majd összeturmixoljuk.
  3. Az italt átszűrjük és fogyaszthatjuk is.

Ajánlott napi mennyiség 0,5 dl. Hűtőben tárolva egy-két napig eláll.

Ha további praktikus receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!