Eláruljuk, hogyan nem lesz zavaros a kovászos uborka leve

kovászosuborka, fermentált ételek
Fermentált ételek: Sokunk számára elképzelhetetlen a nyár házi kovászos uborka nélkül.
Fotó: Mindmegette.hu
Vágólapra másolva!
Sokan tapasztaltuk már, hogy házi kovászos uborkánk leve zavaros a kaportól és a kenyértől, de most elárulunk egy remek trükköt, amivel tökéletes savanyúságot készíthetünk otthon.
Vágólapra másolva!

A trükk abban rejlik, hogy a kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezzük be az üvegbe - így nem lesz zavaros a lé, és egyben kiemelhetjük őket, ha elkészültünk vele.

Házi kovászos uborka

Hozzávalók (egy 1,5 literes üveghez):

  • 1,5 ek só
  • 1 l csapvíz
  • 1 csokor kapor
  • 1 kg kovászolni való uborka
  • 1 fej fokhagyma
  • kenyér
kovászosuborka
Sokunk számára elképzelhetetlen a nyár házi kovászos uborka nélkül.
Fotó: Mindmegette.hu

Elkészítése:

  1. A kovászos uborka elkészítéséhez a sót a vízzel felforraljuk, majd visszahűtjük langyosra.
  2. A kapor egyik felét betesszük az alaposan kimosott befőttesüveg aljába. (Sűrű szövésű anyagban!)
  3. Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk két irányban, és szorosan az üvegbe rakjuk.
  4. A fokhagymát megpucoljuk, gerezdekre szedjük, és szétosztjuk az uborka között.
  5. A kapor másik felét is eloszlatjuk az üvegben. (Sűrű szövésű anyagban!)
  6. Felöntjük a sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát.
  7. A tetejére rátesszük a kenyér sarkát. (Sűrű szövésű anyagban!)
  8. A rovarok ellen papírral vagy kistányérral lefedjük, és egy tálba téve a szabadban meleg, napos helyre állítjuk.
    Ha további praktikus tippekre is kíváncsi, akkor keresse fel a Mindmegette oldalát!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!