A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ezzel a friss desszerttel könnyebb lesz elviselni a kánikulát

Málnás-barackos túrótorta
A sütés nélkül készülő, málnás-barackos túrótorta remek választás lesz a forró napokra.
Vágólapra másolva!
A sütés nélküli desszertek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek egyébként is, de ebben a hőségben kifejezetten nagy a kereslet olyan finomságok receptjeire, amelyek nem fűtik tovább a lakást. Lépésről lépésre leírjuk, hogyan készül el ez a frissítő, savanykás édesség.
Vágólapra másolva!

A túrótorta kedvelt finomság, legyen szó piskótás receptről vagy éppen a sütés nélkül készíthető kekszalapú verzióról. Érdemes ilyenkor nyáron készíteni, hiszen nem kell a sütőt bekapcsolni, a kész torta hűsít is, ráadásuk a friss gyümölcsök is csábítóvá teszik. A tortát gyorsan összedobhatjuk, alig egy óra alatt megvan, a hűtés azonban legalább 4 órát vesz igénybe:

Málnás-barackos túrótorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 20 dkg zab- vagy vajas keksz
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg étcsoki

A krémhez:

  • 20 dkg túró
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 6 lap zselatin
  • 1 db kezeletlen citrom leve és reszelt héja

A tetejére:

  • 1 db őszibarack
  • 1 db nektarin
  • 1 marék málna
  • pár levélke menta
  • színtelen tortazselé
Málnás-barackos túrótorta
A sütés nélkül készülő, málnás-barackos túrótorta remek választás lesz a forró napokra
Fotó: Vidék íze magazin

Elkészítése:

  1. Morzsává törjük a kekszet, megolvasztjuk a vajat, lereszeljük a csokit. Mindezt összekeverjük, és belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába. Legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
  2. Összeállítjuk a krémet. Habot verünk a tejszínből. Egy nagy tálban összedolgozzuk a túrót, a mascarponét és a kétféle cukrot. Hozzádolgozzuk a citromlevet és a reszelt héjat. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd kifacsarjuk, és kevés meleg vízben feloldjuk. Végül a tejszínhabot összedolgozzuk a túrókrémmel, és hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a zselatint.
  3. Elővesszük a hűtőszekrényből az alapot. A tortaforma oldalát kibéleljük egy sütőpapírból vágott csíkkal, és beleöntjük a fehér krémet. Hűtőszekrénybe tesszük pár órára, hogy a krém megdermedjen.
  4. Tálalás előtt kivesszük, cikkekre vágott barackkal, nektarinnal, málnával, mentalevéllel díszítjük a tetejét, végül színtelen tortazselével átkenjük.

Ha még több sütemény receptjére is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!