Ha unja már a kovászos uborkát, készítsen ezúttal savanyított cukkinit!

savanyított cukkini
Most egy kis csavarral mutatjuk be, hogyan tehetjük el kedvenc zöldségünket.
Vágólapra másolva!
A cukkini sokak kedvenc nyári zöldsége, ami teljesen érthető, hiszen rendkívül változatosan felhasználható alapanyag, de önmagában is nagyon ízletes. Valószínűleg kevesen tudják, de savanyúságként is igazán finom, mutatjuk, hogyan készül.
Vágólapra másolva!

Így készül az idei nyár savanyúság-slágere:

Savanyított cukkini

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb cukkini
  • kb. 10 gerezd fokhagyma

A sós pácléhez:

  • 3 l víz
  • 3 ek. só
  • kb. 10 dkg kapor

Elkészítése:

  1. A cukkiniket megmossuk és felszeleteljük (tetszés szerint), majd szorosan üvegekbe rendezzük. Minden üvegbe 2 gerezd fokhagymát és egy szál kaprot teszünk.
  2. Elkészítjük a páclevet: feloldjuk a sót a vízben és felforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd a kihűlt páclét a ráöntjük a cukkinikre, és szorosan lezárjuk az üveget.
  3. 3 napig szobahőmérsékelten állni hagyjuk, közben az erjedési folyamatnak meg kell kezdődni. Ha látjuk, hogy a tetején hab gyűlik, az annak a jele, hogy minden rendben van. 3 nap után az üvegeket áttehetjük a pincébe vagy a kamrába.
    Ha további ínycsiklandó savanyúság-receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!
savanytott cukkini
Most egy kis csavarral mutatjuk be, hogyan tehetjük el kedvenc zöldségünket.
Fotó: Shutterstock

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!