Ha unja már a kovászos uborkát, készítsen ezúttal savanyított cukkinit!
2024. július 26. 08:54
Olvasási idő: 3 perc
Most egy kis csavarral mutatjuk be, hogyan tehetjük el kedvenc zöldségünket.
Vágólapra másolva!
A cukkini sokak kedvenc nyári zöldsége, ami teljesen érthető, hiszen rendkívül változatosan felhasználható alapanyag, de önmagában is nagyon ízletes. Valószínűleg kevesen tudják, de savanyúságként is igazán finom, mutatjuk, hogyan készül.
A cukkiniket megmossuk és felszeleteljük (tetszés szerint), majd szorosan üvegekbe rendezzük. Minden üvegbe 2 gerezd fokhagymát és egy szál kaprot teszünk.
Elkészítjük a páclevet: feloldjuk a sót a vízben és felforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd a kihűlt páclét a ráöntjük a cukkinikre, és szorosan lezárjuk az üveget.
3 napig szobahőmérsékelten állni hagyjuk, közben az erjedési folyamatnak meg kell kezdődni. Ha látjuk, hogy a tetején hab gyűlik, az annak a jele, hogy minden rendben van. 3 nap után az üvegeket áttehetjük a pincébe vagy a kamrába. Ha további ínycsiklandó savanyúság-receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!