Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Mutatjuk a tökéletes citromtorta receptjét, három egyszerű lépésben

Vágólapra másolva!
A népszerű gasztrovlogger, Marry Berry a napokban egy hihetetlenül finom citromtorta receptjét tett közzé a TikTok-on, ami olyan egyszerű, hogy a kezdők is könnyedén elkészíthetik, ráadásul mosogatni sem kell utána.
Vágólapra másolva!

Mary Berry citromtorta receptje felrobbantotta az internetet: a finomság elkészítése mindössze három egyszerű lépésből áll, így 

vírusként terjedt el azok körében, akik imádnak sütögetni, de idő hiányában csak ritkán fognak hozzá.

Ennél a csodás desszertnél azonban elfelejthetjük a bonyolult konyhai műveleteket és a hosszas mosogatást, ugyanis első lépésként 

az összes hozzávalót egyetlen nagy tálban kell összekeverni. Ezután öntsük bele a masszát egy sütőedénybe, egyengessük el és süssük 40 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, majd amíg a torta forró, keverjük össze a cukrot és a citromlevet, majd kenjük egyenletesen a tetejére.

 Végül nincs más dolgunk, mint megvárni, hogy szobahőmérsékletűre hűljön, majd szeletelni és kóstolni a kész finomságot.

Mary Berry tökéletes citromtortáját mindössze három egyszerű lépésben elkészítheted, MaryBerry, citromtorta
Fotó: Shutterstock/margouillat photo

A TV-ből is ismert szakácsnő szerint a sütemény nemcsak hogy könnyű és buborékos, de hihetetlen ízélményben részesít bennünket, az édes és a savanyú tökéletes párosát alkotja, idelis desszert a meleg tavaszi és nyári napokon. 

Ráadásul elronthatatlan, így kezdők is bátran nekiláthatnak az elkészítésének. 

Hozzávalók

  • 75g porcukor
  • 175g liszt
  • 175g olvasztott vaj
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3/4 teáskanál sütőpor

A tetejére:

  • 100g kristálycukor
  • 1 citrom leve
Mary Berry tökéletes citromtortáját mindössze három egyszerű lépésben elkészítheted, MaryBerry, citromtorta
Fotó: Shutterstock/irina2511

Az egyszerű, de nagyszerű receptet többen is dicsérték, egyikük azt írta, hogy olyan finom volt, hogy a tíz ujját megnyalta utána. 

Ebben a cikkben pedig egy szintén nagyon egyszerű házi fagylalt receptet olvashatunk, szintén Mary Berry-től. A krémes, gyümölcsös finomság igen jól esik a forró nyári napokon, Marry Berry recepptje pedig némi rummal is meg van bolondítva, így nagy sikert arathatunk vele házibulikon.

Korábbi cikkünkben pedig olyan egyszerű desszertekről írtunk, amelyekhez még a sütőt sem kell bekapcsolni, ezek szintén jó választásnak tűnhetnek a nyári kánikulában, ha vendégeket várunk, esetleg megéheztünk egy kis édességre, de nincs kedvünk órákat álldogálni a forró tűzhely mellett. Ilyen lehet például a kókuszgolyó, keksztekercs, hamis krémes háztatartási kekszből, vagy a különféle sajttorták.

Forrás: Mirror

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről