A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

Ha ezt a trükköt megfogadja, sokkal könnyebb lesz az élete a konyhában

Vágólapra másolva!
Ha ön is vesződött már azzal, hogy mennyi olívaolaj jöjjön ki a palackból, amikor megpróbálja azt kiönteni, akkor ne keressen tovább – itt egy nagyszerű módszer, amely megoldja a problémát.
Vágólapra másolva!

Vírusszerűen terjedt egy life hack a neten, amely lehetővé teszi, hogy egyenletesen öntse ki az olívaolajat a palackból ahelyett, hogy egyszerre kiömlene belőle az összes. A videót a TikTokon és az X/ Twitteren is megosztották, amelyen egy nő elmagyarázza a trükköt - írja a Mirror.

A több tízezerszer megtekintett videóban a nő kifejti, hogyan lehet újrahasznosítani az olívaolajos üveg gyűrűjét  hogy egyenletesen és könnyen adagolható módon lehessen belőle önteni.

A nő így magyarázza: 

"Miután lecsavartuk az üveg tetejét, néhány palackon van egy kis gyűrű, amit kihúzunk mielőtt kinyitnánk. Ha levette fordítsa fejjel lefelé úgy, hogy a kis hurkos rész alul legyen. Ezt követően nyomja bele [az olívaolajos üvegbe]. És kész, máris könyebben adagolható.

 

olívaolaj
A mediterrán étrend elmaradhatatlan összetevője, az olívaolaj 
Fotó: Science Photo Library via AFP

A nő ezután bemutatja, hogy miután a gyűrűt fejjel lefelé visszanyomja az olívaolaj mennyivel egyenletesebben jön ki belőle.

Az X közösségét egyértelműen lenyűgözte a videó, ugyanis több száz lájkot gyűjtött össze. 

Az olívaolaj a mediterrán konyha alapja, de ma már a legtöbb magyar konyhában ott áll egy üveggel a polcon. Ennek oka, hogy az ízélmény mellett még sok, egészségre gyakorolt pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Ám az olívaolaj minősége nemcsak az előállítástól, hanem a bogyó fajtájától is függ. Korfun közel négymillió olajfa él, közöttük olyanok, amelyek több száz évesek. A szigetén termő lianolia fajta nagyon magas polifenol-tartalmú olívabogyót ad. Az ebből készült hidegen sajtolt olaj jótékony hatással lehet az szív- és érrendszeri betegségekre, az ízületi gyulladásra, az Alzheimer-kórra, sőt még a fogyást is segítheti. A mediterrán népeknél alacsonyabb a szív- és érrendszeri megbetegedés, ennek oka, hogy az olívában lévő telítetlen zsírsavak redukálják az érelmeszesedés és szívkoszorúér kialakulását okozó LDL-szintet a vérben.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!