Semmivel sem kezdődhet jobban a nap, mint egy finom reggelivel – sokan ezt palacsintával teszik, azonban ez az újfajta módszer teljesen megosztotta az embereket. A közelmúltban ugyanis egy újfajta palacsintatrend terjedt el. A népszerű online szakács Archived Chef, aki a @archivedchef TikTok oldalán elárulta, hogyan készíti egyedi palacsintáját - írja a Mirror.
A bejegyzésben, amelyet 20 millióan néztek meg, azt mondta:
Ne vedd a szívedre, de egész életedben rosszul sütöttél palacsintát.
A videóban az látható, ahogy a séf a palacsintakeverékét gyakorlatilag rántottává alakítja – legalábbis hasonló formája és textúrája lesz. Hozzátette:
Csak csináld úgy, mint a tojásrántottát. Sokkal egyszerűbb.
Látható volt, amint a tészta apró falatnyi darabokra esik, amelyek kétségkívül nagyon hasonlítanak a rántottára.
A palacsinta darabokat porcukorral tálalta, hozzáadott áfonyát, és egy kanál tejszínt és szirupot. A főzés szerelmese az étel elkészültekor azt mondta:
Amint látjátok, sokkal jobban néz ki, mint a hagyományos palacsinta. Mondjátok, hogy ez nem néz ki jól.
A séf azonban megbánta, hogy annyi feltétet adott az ételéhez. A videó közzététele után gyorsan divattá vált a TikTokon, és a platform számos felhasználója kipróbálta az új palacsintakészítési módszert. Sokan azonban nem voltak tőle elragadtatva.
A palacsintát rántani elég vad dolog
– mondta az egyikük.
„Ez egy bűncselekmény” – tette hozzá egy másik.
Néhányan azonban értékelik a reggeli édességet, mivel számos országban ezt valóban reggelire fogyasztják. Egy kommentelő azt írta:
Szlovéniában ezt Smorennek hívják, és nagyon jó... de a tészta kicsit más, mint a palacsinta.
Egy másik ezt írta: "Kérlek, próbáld ki a kaiserschmarren-t. Ez egy osztrák étel, és valahogy így néz ki, de esküszöm, jobb, mint a palacsinta."
A palacsinta összetevői és elkészítésének módjai aszerint változik, hogy melyik országban készítik, de a tésztája szinte az összes variációnál könnyedén elkészíthető, így nem csoda, hogy nagy szeretettel fogyasztják reggeli vagy desszert gyanánt is. Korábbi cikkünkben kitértünk rá, hogy mi az a 3 trükk amivel még finomabbá varázsolhatjuk a palacsintánkat.