Így lesz újra friss az egynapos pizza

Vágólapra másolva!
A Plaza Pizza és a Domino's élelmiszer-szakértői megosztottak egy trükköt, hogy hogyan melegítsük fel a kedvenc pizzánkat, hogy ismét olyan ízű legyen, mint az első napon, amikor megvettük.
Vágólapra másolva!

Ezzel a hasznos tippel a pizza szerelmesei megmutatták, hogyan állíthatjuk vissza a megmaradt szeleteket eredeti állapotukba a mikrohullámú sütőben.

Néha előfordul, hogy egyszerűen túl sok ételt rendelünk , de attól tartunk, hogy másnap már nem lesz olyan finom. A Plaza Pizza étterem szerint sokat segíthetünk a pizzákon, ha egy bögre vizet teszünk a mikrohullámú sütőbe a szeletek mellé. Ezután nem kell mást tennie, mint 20-60 másodpercig melegíteni, attól függően, hogy milyen melegen szeretnénk. Szerencsére az ínyenceknek ez módszer működik más megmaradt kínai, indiai vagy bármilyen egyéb ételre vonatkozóan is, amelyet szeretnének kipróbálni. Az étterem szerint a módszer lényege, hogy a bögre víz elpárolog a pizzába, amitől az visszanyeri a frissességét - írja a Mirror.

Házi pizzaszósz, házipizzaszósz, tejföl, tejfölös
Képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock/Ryzhkov Photography

 

Alternatív megoldásként azonban elfelejtheti a bögrét, és helyette szimplán vizet csepegtethet a pizzára – írja az Express . A Plaza Pizza étterem azt írja: 

„Tegyen a pizzája mellé egy mikrohullámú sütőben is használható bögrét, tele vízzel, és melegítse magas fokozaton (nem a legmagasabb teljesítményen) 30-45 másodpercig. A víz elnyeli az energia egy részét, és egyenletesebben osztja el a mikrohullámokat, így a sajt megolvad, mielőtt a kéreg kiszáradna. Ha kenyérpirítóval, sütővel vagy serpenyővel melegítené fel, akkor először a szeletet 30 másodpercig mikrohullámú sütőbe tegye vízzel, majd egy-két percig a ropogósság miatt tegye a pizzát a fent említettek egyikébe.

Bár a Domino's pizzaóriás szerint nem a mikrohullámú sütő a legjobb választás, azonban mégis támogatta ezt a módszert. Az étterem oldalán egy bejegyzésben ez állt: 

Biztonságos a pizzát másnap újra felmelegíteni, amíg olyan hőmérsékletre melegítjük, amely elpusztítja a baktériumokat. Egy sütő, légsütő, serpenyő és mikrohullámú sütő mind jó lehetőség, de egyes módszerek azonban sokkal jobban működnek.

 A Domino's hozzátette: "Oszlassa szét a pizzaszeleteket egy tányéron az egyenletes sütés érdekében. Fogjon meg egy bögre vizet (félig tele), és tegye be a mikrohullámú sütőbe 30 másodpercre a pizzával együtt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről