Így készítsen finom és könnyű nyári salátát

Vágólapra másolva!
Serena Wolf szakácskönyv-író és ételblogger szombaton csatlakozott a "Good Morning America"-hoz, hogy megosszon néhány egyszerű nyári receptet, amellyel a legtöbbet hozhatja ki a grillszezonból és a friss alapanyagokból.
Vágólapra másolva!

"Ez a saláta valamivel extrább, mint a legtöbb, de hihetetlenül finom ráadásul nagyon egészséges, emiatt megéri az anyagi és időbeli ráfordítást. Összeállítása meglehetősen könnyű és 45 perc alatt már el is készül - írja az abc.

saláta
Képünk illusztráció. Fotó: Unplash

 

Hozzávalók

A salátához :

  • 1 kiló nagy garnélarák (kb. 24 garnéla), meghámozva 
  • 4 szelet szalonna
  • 2 cső csemegekukorica, kisebb darabokra szedve
  • 2 közepes cukkini hosszában szeletelve
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • csipetnyi só
  • Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 5 csésze fodroskel
  • 1 1/2 csésze koktélparadicsom, negyedekre vágva
  • 1 érett avokádó, kimagozva, meghámozva és szeletelve vagy kockára vágva
  • 1/2 csésze morzsolt kecskesajt
     

Az öntethez:

  • 2 citrom leve
  • 1/4 csésze extraszűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve vagy apróra vágva
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1/4 teáskanál: só, frissen őrölt fekete bors
  • 1/4 csésze zsírmentes natúr görög joghurt
  • 1/2 teáskanál méz
  • 1 1/2 evőkanál finomra vágott friss tárkony
     

Elkészítés
 

1. Ha bambusznyársat használ, áztassa be őket legalább 30 percre vízzel teli, sekély tepsibe, nehogy meggyulladjon a grillen. Semmiképp se hagyja ki ezt a lépést.
2. Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet, az olajat, a fokhagymát, a mustárt, a sót és a borsot az öntethez.
3. Helyezze a garnélarákot egy nagy sütőzacskóba, és adjon hozzá 1/2 csésze plusz 1 evőkanál öntetet. Zárja le a zacskót, távolítsa el a lehető legtöbb levegőt, és óvatosan nyomja össze a garnélarákot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindegyik kellően szószos, majd tegye 30 percre hűtőbe.
4. Adjuk hozzá a joghurtot, a mézet és a tárkonyt a maradék öntethez, és keverjük össze. Fedjük le műanyag fóliával és tegyük hűtőszekrénybe.
5. Közben közepes lángon felforrósítunk egy nagy serpenyőt. Amikor forró, hozzáadjuk a szalonnát, és oldalanként 4-5 percig pirítjuk és ropogósra sütjük. Tegye át a szalonnát egy papírtörlővel bélelt tányérra, és hagyja szobahőmérsékletűre hűlni. Majd vágja apró darabokra.
6. Melegítsen elő egy grillsütőt (vagy grillserpenyőt) közepesen magas lángon.
7. Vegye ki a garnélarákot a pácból, és fűzzön 4 vagy 5 garnélarákot mindegyik nyársra. (Ha azt szeretné, hogy a nyárs minden garnélarákot kétszer szúrjon át, akkor egyszer közvetlenül a farok héja fölött, egyszer pedig a fej közelében szúrjon, hogy szoros C-alakú legyen.) Kenje be a kukoricát és a cukkinit olajjal, majd ízesítse egy kis sóval és borssal. 
8. A grill a kukoricát 8-10 percig, néhány percenként forgatva süsse, amíg megpuhul és foltokban enyhén megbarnul. A cukkinit oldalanként 4-5 percig grillezzük, amíg megpuhul. A garnélarák-nyársakat oldalanként körülbelül 2 percig grillezzük, amíg a garnélarák rózsaszínű és fehéres nem lesz (ne süsse túl!).
9. A grillezett cukkinit durvára vágjuk. Éles késsel szeleteljük fel a fodros kelt, majd távolítsa el a garnélarákot a nyársról.
10. Adjuk hozzá a salátát egy nagy salátástálba. Meglocsoljuk az öntet felével, és megforgatjuk. A zöldek tetejére sorba rendezzük a garnélarákot, a kukoricát, a cukkinit, a paradicsomot, az avokádót, a bacont és a kecskesajtot. Meglocsoljuk a maradék öntettel, és azonnal tálaljuk. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!