A nyár elmaradhatatlan étele: sült kolbászos lecsó

Vágólapra másolva!
Kockázzuk vagy karikázzuk a paprikát? Paradicsomból vagy paprikából teszünk bele többet? Jár bele bors? És cukkini, tojás vagy hús kerüljön-e bele? A tökéletes lecsó receptje nemhogy vidékről vidékre, de házról házra változik, és talán mindenki azt gondolja, az ő változata a legfinomabb. Abban viszont egyetérthetünk: lecsó nélkül nem telhet el a nyár!
Vágólapra másolva!

Ezúttal egy sült kolbásszal gazdagított lecsóreceptet mutatunk.

Hozzávalók:

  • 2 szál füstölt kolbász
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 kilogramm paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • bors

A sült kolbászos lecsó elkészítéséhez a kolbászt karikára vágjuk, és zsíron megsütjük. Azután kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük. Az apróra vágott hagymát a serpenyőben visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáaadjuk az összevágott paprikát, megsózzuk, megborsozzuk, és lefedve 20 percig főzzük.

A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, majd négyfelé vágjuk a szemeket, és hozzáadjuk a paprikához. 15 perc alatt készre főzzük a lecsót. Végül hozzákeverjük a sült kolbászt és friss kenyérrel fogyasztjuk.

Sült kolbásszal gazdagított lecsó - Illusztráció - Fotó: Mindmegette

A receptet videós formában itt találják.

Ha pedig túl nagy adagot főzött, és nem bírták megenni, ebben a cikkben 8 ételt is mutattunk, amit elkészítve új életet adhat a lecsónak! 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!