A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezzel a trükkel egyszerűen megtanulhatja használni az evőpálcikát

Vágólapra másolva!
Aki életében először járt japán vagy kínai étteremben tapasztalhatta, hogy az evőpálcikák használata egyáltalán nem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Azonban meg sem fordult a fejünkben, hogy talán azért, mert egészen eddig rosszul próbálkoztunk. Egy fiatal férfi most felfedte a titkot, hogyan kell egyszerűen és hatékonyan használni a pálcikákat. Mutatjuk!
Vágólapra másolva!

Az evőpálcikák kezelése valóságos szélmalomharcnak tűnhet azok számára, akik még nem elég rutinosak. Már eleve az is némi akadályba ütközik, hogy kézbe vegyük őket, fölszedni a tányérról, és a szánkba varázsolni vele a falatokat pedig valóságos kihívás. A legtöbb ember ezért néhány percnyi sikertelen próbálkozás után inkább feladja, és szégyen, nem szégyen, inkább a megszokott evőeszközöket választja.

Egy fiatal férfi viszont felfedezett egy elképesztő módszert, melynek segítségével a pálcikák használata egyszerűbb, mint hinnénk. A remek trükköt megosztotta az X nevű közösségi oldalon is, mire az emberek csak ámultak és bámultak, azt kérdezve maguktól, 

hogy ez eddig hogy nem jutott eszembe?

A bemutató videóban egy nő látható, amint hüvelyk-és mutatóujjával támasztja a két evőpálcikát, két köztes ujját pedig a pálcikák irányítására használja. Ugyanebben a klipben egy férfi szemléltette a technikát, miközben az arca teljes döbbenetet tükrözött, amikor sikerült felemelnie az ételt a tányérról:

Ez ilyen egyszerű?"

- kommentelte a poszt mellé.


Fotó: Shutterstock/Liudmila Kotvitckaia

A néhány hete közzétett videót már közel 300 ezren tekintetténk meg, 1800-an kedvelték, és rengetegen szóltak hozzá. A követők nagy részét lenyűgözte az okos trükk: 

Ezidáig küszködtem hiába, ahellyett, hogy eleve így próbáltam volna"

- írta egyikük.  

Volt aki viccesen hozzátette:

"Legközelebb mi is megmutatjuk neki, hogyan használjuk a villát. Számomra az valamiért egyszerűbbnek tűnik"

Ám érkeztek kifejezetten cinikus, pimasz válaszok is:

 "Tudod mi az egyszerű? A kés és a villa".

A pálcikahasználatnak létezik egy másik módja is, amelyre sokan esküsznek, ezért ha a mostani technika nem tűnt számunkra túl egyszerűnek, próbáljuk meg inkább ezt. Sokan azt írták, hogy egészen eddig tévedésben éltek a pálcikák használatát illetően, de amióta így próbálják, sokkal eredményesebben képesek használni azokat. 

A legtöbben, akik igazi ínyenceknek tartják magukat, miután letépik a papírt, kiveszik a pálcikákat, majd középen kettévágják őket, és addig dörzsölik, amíg eltávolítják a sorjás részt, majd ezután kezdik el használni. Valójában azonban nem kellene kettéválasztani őket.

Forrás: DailyStar

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!