A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMárton Viviana
14:30TekvondoKristina Teachout-Viviana Marton
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
NyílNyíl

Ezért nem kell aggódnunk, ha hétfőn többet mutat a mérleg, mint pénteken

sztárok diétái, fogyás
A boldogsághormont általában nassolással szoktuk pótolni, azonban sok egészséges alternatíva létezik, ami elindítja a dopamintermelést
Fotó: Shutterstock/Evan Lorne
Vágólapra másolva!
Hétvégén az emberek többsége hajlamos megengedni magának némi extra kényeztetést egy-egy finom családi ebéd, pár kocka csoki vagy néhány pohár bor formájában. Mindez sokszor a hétfői mérés során is meglátszik, ami miatt sokan pánikba esünk, és szigorú, önsanyargató diétába kezdünk. Lizzy High fitnesz influenszer szerint azonban erre semmi szükség, az átmeneti súlynövekedést ugyanis nem az extra kalóriák, hanem a puffadás és vízvisszatartás okozza, ami azonnal el is tűnik, amint visszatérünk a normális, egészséges étrendhez. Kifejtette: felesleges aggódni 1-2 csalónap vagy akár -hétvége miatt, ennyi idő alatt ugyanis lehetetlen ténylegesen meghízni.
Vágólapra másolva!

Az Instagramon Liz Bites Back néven ismert influenszer elmagyarázta, miért nyomunk több kilót általában hétfő reggel, mint a hétvége kezdetén. Sokan emiatt az extra finomságokat, csalóétkezéseket okolják, azonban felesleges,hogy bűntudatot érezzünk emiatt. Lizzy High elárulta, hogy ilyenkor szó nincs zsírraktározásról, 

a hirtelen súlygyarapodás oka csupán a puffadás és vízvisszatartás, ami a magas nátriumtartalmú ételek fogyasztásának, rendszertelen vécére járásnak és az alkoholfogyasztásnak köszönhető.

 A fitnesz szakember szerint ezzel semmi gond nincs, mindenki tart időnként csalónapokat, aminek következménye lehet átmeneti súlyingadozás. Mindezekkel együtt 

fizikailag lehetetlen 1-2 nap alatt 5 vagy több kilónyi zsírtömeget felszedni, úgyhogy aggodalomra semmi ok. Amint visszatérünk a szokásos étrendhez, megszűnik a puffadás, és eltűnik a testünkből a felesleges víz, mi pedig újra visszanyerjük a versenysúlyunkat. 

image

Természetesen fontos, hogy ne essünk át a ló túloldalára, és 

hétköznaponként térjünk vissza a megszokott rutinhoz, ám nem érdemes megszállottnak lenni és túlságosan rástresszelni. 

Lizzy  - hogy követőit megnyugtassa - megosztotta saját történetét ezzel kapcsolatban, amire több, mint 3000 lájkot kapott, és többen is hozzászóltak a poszthoz. Az egyik rajongó megköszönte az emlékeztetést, míg egy másik azt írta, hogy 

ez az oka, hogy ő csütörtökönként méri magát, nem pedig hétfőnként. 

Lizzy azért is rendkívül népszerű a követői körében, mert a túlzott szigor és korlátozás helyett a kiegyensúlyozott életmódot, és az élet élvezetét pártolja. Szerinte nincsenek "bűnös" ételek, mindenből szabad enni egy keveset, az edzések szempontjából sokszor még hasznos is lehet, ha így teszünk.

Már csak amiatt is követendő példa lehet ez számunkra, mert hosszú távon könnyebben megy így a fogyás. Ha ugyanis hirtelen, túl sok ételt vonunk meg magunktól, azt gyakran a fizikai-és mentális egészségünk sínyli meg, és könnyedén kialakulnak különféle vitamin-és tápanyaghiányok a szervezetben, ami fáradékonnyá, levertté tesz bennünket, így nem lesz erőnk és motivációnk az edzésekhez, arról nem is beszélve, hogy bőrünk, hajunk, és szerveink állapotán is nyomot hagy a koplalás és a túlzásba vitt fogyókúra.

Ezen kívül komoly táplálkozási zavarok is kialakulhatnak a túlságosan szigorú diéta hatására, egyesek még akkor sem hagynak fel a koplalással, ha már elérték a számukra ideális testsúlyt, mások pedig hirtelen besokallnak a hetekig tartó kemény diéta után, és a koplalásokat falásrohamokkal váltogatják,ami viszont már valódi testsúly ingadozáshoz, úgynevezett jojózáshoz vezethet.

Az egészséges testsúly elérésének és fenntartásának legcélszerűbb módja tehát nem a koplalás és a különféle villámdiéták, hanem a mértékletesség és a hosszú távú életmódváltás.

Forrás: DailyStar

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!