Így készül az igazi nyári sláger, a legfinomabb kapros-joghurtos uborkaleves

Kapros-joghurtos uborkaleves
Kapros-joghurtos uborkaleves, egy igazi nyári, frissítő fogás
Vágólapra másolva!
Aki egy ízletes, gyorsan elkészíthető, frissítő levesre vágyik ebben a kánikulában, annak itt az ideje kipróbálni a kapros-joghurtos uborkalevest, ráadásul percek alatt kész. Ha ez nem lenne elég, akkor azt is eláruljuk, hogy alacsony kalóriatartalma miatt ez az ínycsiklandó leves akár diétás menünkbe is beilleszthető.
Vágólapra másolva!

Ha valamilyen okból éppen néhány percünk van csupán arra, hogy összedobjunk egy gyors levest, akkor készítsünk kapros-joghurtos uborkalevest! Főzni egyáltalán nem kell, az alapanyagok nagy részét pedig csak össze kell turmixolni. Mutatjuk, hogyan.

Kapros-joghurtos uborkaleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor kapor
  • 3-4 dl joghurt
  • 10-20 cm póréhagyma

Elkészítés:

  1. Elfelezzük az uborkát, a felét lereszeljük a reszelő nagyobb lyukú oldalán. A másik felét felkockázzuk.
  2. Beledobjuk egy turmixba, adunk hozzá egy gerezd fokhagymát, egy kis csokor durvára vágott kaprot, hozzáöntünk egy pohár joghurtot és összeturmixoljuk.
  3. Végül hozzákeverünk egy darabka, nagyon apróra vágott póréhagymát, beleforgatjuk a félretett reszelt uborkát, és ízlés szerint sózzuk.
  4. Tálalásnál egy kis kaporral díszítjük.

Ha további, ínycsiklandó nyári receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!