Vágólapra másolva!
A furcsa körülmények között a Red Bullnál maradó Sergio Pérez idei gyenge teljesítménye ellenére kapott még egy esélyt, amit arra kellene kihasználnia, hogy az osztrák csapat meg tudja védeni konstruktőri világbajnoki címét.

A 34 éves mexikóinak finoman szólva sem a mostani a legjobb idénye. A hatszoros GP-győztes. Az előző három Red Bull-idényében sorrendben 4, 3., majd tavaly 2. volt az összetett pontversenyben, a futó idény felénél azonban csak a 7. helyen áll.

Az Emilia-Romagna Nagydíj óta rendezett nyolc futamon mindössze 24 pontot szerzett, ami édes kevés a csapat vezetősége szerint. 

Pérez ráadásul rengeteget hibázik, Belgiumban is hiába indult az első sorból, végül csak nyolcadik lett.

 A hétvégi Holland Nagydíj előtt éppen ezért hatszemközti beszélgetésre invitálta Christian Horner csapatfőnök és Helmut Marko tanácsadó, ahol elmondták neki, hogy jó lenne, ha összeszedné magát, és legalább a konstruktőri világbajnoki cím megszerzésébe besegítene a pontjaival. 

F1 Grand Prix of Miami - Qualifying
Christian Horner csapatfőnök (jobbra) már régen ajtón kívül látná Sergio Pérezt (középen)
Fotó: Getty Images via AFP

A McLaren ugyanis nagyon közelít, az angoloknak már csak 42 pont a hátrányuk, amit egy kettős győzelemmel akár egyetlen futam alatt ledolgozhatnak.

A két főnök azt is elmondta, hogy különösen Bakuban és Szingapúrban várnak kiugró teljesítményt Péreztől, aki korábban már mindkét pályán tudott futamot nyerni, az azeri fővárosban kétszer is.

Pérez elmondta, hogy ahogy a csapat és a teljes Forma-1 minden dolgozójának, úgy neki is nagy szüksége volt már a nyári szünetre, és feltöltődve sikerre éhesen tért vissza a Milton Keynes-i főhadiszállásra.

Azok után különösen érdekes ilyen híreket olvasni, hogy a Red Bull már hónapokkal ezelőtt "kirúgta" Pérezt, és lám, a mexikói még mindig ott van velük. Német sajtóhírek szerint nem más, mint a Forma-1 marketing- és médiajogait birtokló Liberty győzte meg a Red Bullt, hogy a Pérezzel a rajtrácson garantáltan óriási bevételt generáló Mexikói Nagydíj előtt nem küldjék el a versenyzőt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!