Így készül az egyik legnépszerűbb nyári leves, a zöld gazpacho

Zöld gazpacho
A zöld gazpacho különösen a nyári forróságban esik jól.
Vágólapra másolva!
A híres spanyol (andalúziai), hidegen tálalt, paradicsom alapú zöldségleves sokunk kedvence, és érdemes nyaranta legalább egyszer meglepnünk vele a családot, mindenki örülni fog neki. Ha ezúttal csavarnánk egyet a recepten, akkor próbáljuk ki ezt a zöld elkészítési módot, ami azért zöld, mert nincs benne paradicsom. Mutatjuk, hogyan készül.
Vágólapra másolva!

A gazpacho, bár nem kell főzni, és nincs benne semmi szénhidrátban és kalóriában dús alapanyag, mégis laktató étel. Különösen a nyári forróságban esik jól egy ilyen zöldségleves.

Zöld gazpacho

Hozzávalók:

  • 2 db közepes fürtös uborka
  • 2 marék spenót
  • 2 marék rukkola
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • fél csokor újhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • 10 dkg magozott fekete olívabogyó
  • 1 ek. olívaolaj
  • bors
  • néhány csepp tabasco
Zöld gazpacho
A zöld gazpacho különösen a nyári forróságban esik jól.
Fotó: Vidék íze magazin

Elkészítése:

  1. Egy nagy turmixba dobjuk a megmosott, leszárított parajleveleket, a rukkolát, az egyik meghámozott, nagy darabokra felvágott uborkát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt újhagymát, néhány evőkanál tejfölt kanalazunk rá, és pár nyomással krémesítjük. Ha már selymes, hozzádolgozzuk a maradék tejfölt, és sóval, őrölt fekete borssal, pár csepp tabasco szósszal ízesítjük.
  2. A másik uborkát hosszában hajszálvékony csíkokra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a petrezselyem zöldjét felaprítjuk, mindezt összekeverjük az olívaolajjal, és adagolunk belőle a tálakba szedett leves tetejére.
  3. Kínálhatunk még mellé külön rukkolát is, aki szereti, tehet még a saját adagjába belőle.

Ha egyéb levesreceptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!