Így készül a tökéletes bazsalikomos paradicsomtorta

Bazsalikomos paradicsomtorta
Ez az ínycsiklandó desszert sütés nélkül készül.
Vágólapra másolva!
Bármennyire is meghökkentőnek tűnik a paradicsomot tortaalapanyagként elképzelni, mindenkinek érdemes tennie egy próbát tennie ezzel a finom recepttel. Még ki lehet fogni jó áron a paradicsomot is, úgyhogy érdemes mielőbb felkeresnünk kedvenc zöldségesünket!
Vágólapra másolva!

Így készül ez a nem mindennapi desszert:

Bazsalikomos paradicsomtorta

Hozzávalók:

Az alaphoz (egy 24 cm átmérőjű formához):

  • 24 dkg édes keksz
  • 14 dkg vaj
  • 1 evőkanál porcukor

A krémhez:

  • 20 dkg krémsajt
  • 1 dl sűrű joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 8 lap zselatin
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 közepes paradicsom

A tetejére:

  • 15 dkg színes koktélparadicsom
  • 1-2 evőkanál porzselatin
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 kis csokor bazsalikom
Bazsalikomos paradicsomtorta
Ez az ínycsiklandó desszert sütés nélkül készül.
Fotó: Vidék íze magazin

Elkészítés:

  1. Előző nap a krémbe kerülő 3-4 paradicsomot botmixerrel összetörjük. Egy tiszta konyharuhába öntjük, megcsomózzuk, egy tál fölé rakjuk, és egy éjszakán át hagyjuk kicsöpögni. A piros rostok a konyharuhában maradnak, és a tálba kifolyik a fehér paradicsomlé.
  2. Összetörjük a kekszet, összekeverjük a porcukorral és az olvasztott vajjal. Egy nagyobb tortaforma aljába belenyomkodjuk, és legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
  3. A krémhez habot verünk a tejszínből. Egy másik tálban összekeverjük a krémsajtot a joghurttal, cukorral, vaníliás cukorral. A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk, utána kifacsarjuk.
  4. A fehér paradicsomlevet felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatint, végül hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a fehér krémben. Ráöntjük a kekszes alapra és hűtőben dermesztjük pár órát.
  5. A színes koktélparadicsomokat forró vízbe mártjuk, és óvatosan meghámozzuk. Ügyesen megfelezzük (pár aprócska maradhat egyben is). Kirakjuk velük a torta tetejét, közéjük pedig jöhetnek a bazsalikomlevelek.
  6. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd oldódásig melegítjük. Hozzákeverünk egy-két evőkanál porcukrot, és ráöntjük a paradicsomok tetejére. Ismét betesszük a hűtőszekrénybe pár órára.

Ha további különleges receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!