A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Paradicsombefőzés indul! 3 recept, amit kár lenne kihagyni, amíg tart a szezon

Vágólapra másolva!
Augusztus van, tehát itt az ideje a pardicsom befőzésének! Igen, kicsit pepecs, igen van vele dolog, de egyszerűen nincs jobb annál, mint amikor télen felpattintunk egy üveg magunk készítette paradacsimoszószt, paradicsomlevet vagy ketchupot, és azzal készítjük el az ebédet. Íme a három legjobb befőzős recept – és egy ráadás!
Vágólapra másolva!

Tombol a paradicsomszezon, a bokrok roskadoznak a terméstől, a piacon már egészen baráti ára lett a kedvenc zöldségünknek – ami, mint tudjuk, gyümölcs. Itt az ideje, hogy nagyobb mennyiséget rakjunk el belőle télire, hiszen egyfelől olcsóbb – főleg ha a paradicsomot mi magunk termeljük meg –, másfelől tudjuk, mi van benne, és persze, mert a saját kezünk munkáját élvezhetjük minden alkalommal, amikor felbontunk egy üveget! Mutatunk három isteni paradicsombefőzős receptet – plusz egy ráadást!

Ezt a legegyszerűbb elkészíteni.
Fotó: Mindmegette

Paradicsomlé: 

Ez a legegyszerűbb, hiszen csak át kell törni, passzírozni a megmosott, lecsumázott nyers paradicsomot. A levet 15 percet forraljuk majd előmelegített üvegekbe töltjük, lekötjük, szárazon kidunsztoljuk.

Darabolt paradicsom:

Vegyünk 5 kiló érett paradicsomot, mossuk meg, szedjük le a szárát és a zöld részeket, majd tördeljük, vágjuk darabokra. Főzzük 20 percig, forrón töltsük, üvegekbe majd szárazon dunsztoljuk ki.

Tombol a paradicsomszezon - ideje befőzni.
Fotó: Mindmegette

Házi ketchup:

1 kg paradicsomot megmossuk és félbevágjuk. A paradicsomokat egy fazékba tesszük, felöntjük fél liter vízzel, és fedő alatt puhára főzzük. A megfőtt paradicsomokat botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átnyomjuk, hogy kiszűrjük a magokat és a héjdarabokat. A paradicsomlevet visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot, a ½ dl ecetet és egy csipet sót, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg teljesen be nem sűrűsödik.

Nézze meg videón, hogy készül a házi ketchup:

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!