Ha sajtos pirítósról van szó, a legtöbben a szendvics külsejét megvajazzák, hogy extra ropogóssá tegyék. De James Lamprey séf azt állítja, hogy van jobb módszer ahhoz, hogy ezt a ropogósságot elérjük - számolt be a Mirror.
Egy TikTok videóban James,- aki arról ismert, hogy "szórakoztató és érdekes recepteket" oszt meg a közösségi médiában,- elárulta, hogyan kell elkészíteni a tökéletes sajtos pirítóst. Azt mondta:
Megtanítok neked egy főzési trükköt, amely segít a grillezett sajtos szendvicsek elkészítésében.
"Először is majonézt használjunk, és ne vajat kenjünk a kenyérre. Ez segít abban, hogy tökéletesen megsüljön anélkül, hogy megégne a pirítós. Most ez a könnyebb rész, tegyük a majonézes oldalával lefelé, és adjuk hozzá a sajtot. Majd tegyük rá a másik kenyeret a tetejére."
Ahelyett, hogy a szendvicset egy spatulával forgatná meg sütés közben, James azt javasolja, fordítsa fejjel lefelé a serpenyőt, hogy a kenyér pirítatlan oldalával is érintkezzen.
Hozzátette:
Ha eljön az idő, hogy megfordítsa, ne tegye. Ehelyett tartsa stabilan a kenyeret, és fordítsa meg a serpenyőt helyezze bele, majd lassan tegye vissza, így nem esik le mindenfelé, és tökéletes kérge lesz a szendvicsnek.
A videójához kommentálva egy felhasználó azt mondta: "Oly régóta csinálom ezt, hogy ez a legjobb módja a grillezett sajt elkészítésének." Egy másik felhasználó hozzátette: "Ő tudja, hogyan kell grillezett sajtot készíteni." Egy harmadik felhasználó azt mondta:
A majonéz – remek tipp! Imádtam, köszönöm!
Mások azonban vitatták a javaslatát, hogy fordítsa fejjel lefelé a serpenyőt ahelyett, hogy egyszerűen megfordítaná magát a szendvicset, és az egyik felhasználó azt mondta: "Vagy használjon két spatulát."
Egy másik felhasználó hozzátette: "Úgy tapasztaltam, hogy a fedő felhelyezése segít a sajt megolvadásában, így a szokásos módon megfordíthatja." Egy másik felhasználó azt mondta: "Senki sem teszi fejjel lefelé a serpenyőt." Majd valakit hozzátette: " Ha e szerint csináljuk, akkor az összes morzsa a tűzhelyre esik."