Mutatjuk, hogyan lesz sokáig puha és friss a palacsinta tészta
Fotó: mindmegette.hu
Vágólapra másolva!
Sokan szoktunk időnként bosszankodni rajta, hogy a palacsinták – amelyekkel órákat dolgoztunk – néhány óra múlva már nyúlós, nem túl kívánatos masszává válik. Hogy ez többé ne forduljon elő, most bemutatjuk, hogy lesz extra puha és sokáig friss a palacsinta.
A megoldás a jelenségre a következő: egyszerűen csak keverjünk a palacsintába egy kevés élesztőt és egy kis napraforgóolajat, és a végeredmény máris sokkal puhább lesz és tovább lesz friss.
Palacsinta (alaprecept)
Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
20 dkg liszt
1 csipet só
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas víz
olaj a sütéshez
A túrós töltelékhez:
25 dkg túró
2 ek tejföl
1 db citrom reszelt héja
3 ek porcukor
Elkészítés:
A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is.
Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szódát, vagy a szénsavas ásványvizet is.
Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát. Sütés előtt pihentessük legalább 10-15 percet.
Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.
A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon.
Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük, vagy hajtogatjuk. Megszórhatjuk porcukorral is, de nagyon jól illik hozzá a csokoládészósz és a vaníliasodó is.
Ha további konyhai praktikákra is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!