A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Így lesz sokáig puha és friss a palacsintatészta

gundel, palacsinta, illusztráció,
Mutatjuk, hogyan lesz sokáig puha és friss a palacsinta tészta
Fotó: mindmegette.hu
Vágólapra másolva!
Sokan szoktunk időnként bosszankodni rajta, hogy a palacsinták – amelyekkel órákat dolgoztunk – néhány óra múlva már nyúlós, nem túl kívánatos masszává válik. Hogy ez többé ne forduljon elő, most bemutatjuk, hogy lesz extra puha és sokáig friss a palacsinta.
Vágólapra másolva!

A megoldás a jelenségre a következő: egyszerűen csak keverjünk a palacsintába egy kevés élesztőt és egy kis napraforgóolajat, és a végeredmény máris sokkal puhább lesz és tovább lesz friss.

Palacsinta (alaprecept)

Hozzávalók:

A palacsintatésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas víz
  • olaj a sütéshez

A túrós töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 2 ek tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 ek porcukor
gundel, palacsinta, illusztráció,
Mutatjuk, hogyan lesz sokáig puha és friss a palacsinta tészta 
Fotó: Mindmegette

Elkészítés:

  1. A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is.
  2. Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szódát, vagy a szénsavas ásványvizet is.
  3. Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát. Sütés előtt pihentessük legalább 10-15 percet.
  4. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.
  5. A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon.
  6. Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük, vagy hajtogatjuk. Megszórhatjuk porcukorral is, de nagyon jól illik hozzá a csokoládészósz és a vaníliasodó is.

    Ha további konyhai praktikákra is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!