Néhány szokatlan módszer, amikkel könnyebben megpucolható a fokhagyma

Vágólapra másolva!
Bár a fokhagyma rendkívül népszerű és sokoldalú ízesítő, a gerezdek tisztítása azonban már közle sem ennyire hálás feladat. Mai cikkünkben ezért mutatunk néhány okos trükköt, melyek segítségével szinte gyerekjáték a fokhagymapucolás.
Vágólapra másolva!

A TikTok-on @sidneyraz néven ismert influenszer megmutatta, hogyan pucolható meg a fokhagyma egyszerűen. A titka, hogy nem kést, hanem mikrohullámú sütőt használ hozzá. 

A TikTokker azt vallja, hogy fokhagymából sosem elég. Ha egy recept 1-2 gerezdet ír elő, az a fokhagyma igazi szerelmeseinek kevésnek bizonyul, így sokan már eleve néhány plusz gerezddel számolnak. 

A fokhagymáról viszont köztudott, hogy kissé időigényes a tisztítása. Ezért az igazi fokhagymarajongók kifejlesztettek olyan módszereket, amelyekkel mindez egyszerűbbé válik.

A közösségi médiában például egyre gyorsabban terjed egy újfajta trükk, ami nagyon egyszerű, mégis szokatlan, és a legtöbb ember még csak nem is hallott róla. 

Ehhez a módszerhez nincs szükség semmiféle hámozókésre vagy egyéb különleges konyhai eszközre, mindössze be kell rakni a gerezdeket néhány másodpercre a mikrohullámú sütőbe.

 A gerezdeket szétválaszthatjuk, de akár egy egész fejet is berakhatunk egyszerre. 

A videóban látható, ahogyan Sidney Raz 20 percre állítja a mikrohullámú sütőt, és megforgatja benne a fokhagymákat. A héj ezután nevetségesen könnyen leszedhető, szinte lepattan a gerezdekről mindenféle pluszmunka nélkül.

Bárcsak tudtam volna ezt a 30-as éveim előtt"

- mondta Sidney Raz.

Fotó: Shutterstock/Hakan Eliacik

Egy Carl nevű francia séf szintén megosztott egy okos trükköt, melynek segítségével a fokhagyma könnyedén meghámozható. Első ránézésre úgy tűnik, mintha a klasszikus módszert követné, hiszen kést fog a kezében, azonban mégsem egészen az, aminek elsőre látszik: 

a kés éle helyett ugyanis a tompa hátoldalát használja.

 A TikTok-on @carl.is.cooking felhasználónéven ismert séf bejegyzését 4,3 millióan nézték meg. Ahogy a DailyExpress is megírta, a Meels ételszállító cég séfjének annyira megtetszett a trükk, hogy ő is kipróbálta, és láthatóan be is vált neki:

"Soha többé nem használom a kés élét a fokhagymapuculáshoz"

- mondta.

A követőkből azonban némi vitát váltott ki, hogy valóban könnyebb-e ez a módszer, mint az eredeti. Egyesek szerint viszont nemcsak hogy hámozásra, de aprításra, fokhagymaprés helyett is használható ez a módszer:

"Ez nem tisztítás, hanem zúzás"

- mondta az egyik hozzászóló.

Korábban is megosztottunk már olyan szokatlan trükköket, amelyek segítségével könnyebben hámozható a fokhagyma. Az egyikhez két nagyméretű műagyag tálra van szükség, mások viszont a befőttes üvegre esküsznek, azonban hatásos lehet az is, ha hámozás előtt 10-15 percre forró vízbe tesszük a gerezdeket. 

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!