Ha így készíti a sajtkrémet, többet nem veszi meg a boltit, ezt garantáljuk!

házi sajtkrém
Készítsük magunk a sajtkémet a szendvicsünkbe, nem fogjuk megbánni!
Vágólapra másolva!
Bár számtalan ízben találhatók sajtkrémek a boltok polcain, nagy többségében a magyaros és a zöldfűszeres fogy el leghamarabb. Ha azonban beszerzünk egy natúr verziót, azt otthon úgy ízesítjük, ahogyan nekünk tetszik. Mutatjuk, hogyan érdemes nekiállni.
Vágólapra másolva!

A boltokban kapható natúr sajtkrémeket, tömlős sajtokat önmagában is szeretjük, de pár egyszerű alapanyag hozzáadásával könnyen feldobhatjuk az egyszerű szendvicskrémeket. 

A közkedvelt magyaros sajtkrém ráadásul otthon is elkészíthető, villámgyors és egyszerű a receptje, amit úgy variálhatunk, ahogy a gyerekünk szereti. Lehet csípősebb vagy épp szolidabb az íze, kerülhet bele többféle hagyma vagy épp el is hagyhatjuk, tényleg az ízlésünkre szabhatjuk a házi sajtkrémeket.

Aki igazán magyaros ízvilágra vágyik, az kipróbálhatja a kolbászkrémreceptünket, de aki picit visszafogottabb, de mégis hagymás-paprikás ízvilágú krémet kenne a szendvicsalapra, annak a magyaros sajtkrém lehet a nyerő választás.

házi sajtkrém
Készítsük magunk a sajtkémet a szendvicsünkbe, nem fogjuk megbánni!
Fotó: Mindmegette

Alig pár hozzávalóból elkészíthető és már tehetjük is rá a szalámit vagy a sonkát, meg persze némi zöldséget, és kész is a tökéletes reggeli vagy tízórai, amit be is vihetünk az iskolába, de a szülők is elcsomagolhatják maguknak a munkába!

Házi sajtkrém

Hozzávalók:

  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • bors
  • 1 ek. tejföl
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 1 ek. petrezselyem

Elkészítés:

  1. A hagymás sajtkrémhez kevés olajon megfuttatjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, és hagyjuk megpuhulni.
  2. A hagymát egy tálkába öntjük, megszórjuk a fűszerpaprikával és borssal, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sajtkrémet és az apróra vágott petrezselymet. Alaposan elkeverjük.
  3. Sajtos kiflire kenve, szalámival és felkarikázott uborkával tökéletes szendvics reggelire vagy tízóraira.

     

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!