Van úgy, hogy csak egy gyors szendvicset van időnk összedobni ebédre, ám
rendkívül lelombozó érzés, amikor észrevesszük, hogy a néhány napja vásárolt kenyér száraz, mint a cipőtalp, esetleg ami még ennél is rosszabb: kékeszöld penészfoltok jelentek meg rajta.
A legjobb módja a takarékoskodásnak, ha eleve úgy tároljuk élelmiszereinket, hogy azok a lehető legtovább megőrizzék frissességüket.
Ehhez tökéletes megoldást kínál Vicky Gilchrist életmódtanácsadó nemrég közzétett TikTok-videója.
A 131 ezer követővel rendelkező fiatal anyuka nemrég
egy TikTok-videóban mutatott be néhány hasznos konyhai trükköt, amelyek szó szerint megkönnyítették az életét,
kezdve az egyik legfontosabb konyhai alapanyag, a kenyér tárolásával.
Vicky bemutatja, hogyan lehet hatékonyan és biztonságosan megőrizni egy fél csomag szeletelt kenyér frissességét.
A videón látszik, ahogy a nő becsavarja a zacskót, majd a túllógó részt egyszerűen visszahatja a kenyérre.
Gyors, egyszerű, de rendkívül hatékony módszer, amivel megspórolhatjuk a kenyértartó edények, és dobozok vásárlását is.
A videó vírusként terjedt el az interneten, közel 8,9 millióan tekintették meg.
Az anya videójából az is kiderült, hogyan kell helyesen behajtogatni a felbontott gabonapehely, illetve popcorn zacskóját, hogy az tovább friss maradjon.
Közel 4000 követője kommentelte a videót, többségüket teljesen lenyűgözték a nő által megosztott szokatlan, mégis hasznos konyhai praktikák. Volt, aki megfogadta, hogy mindenképp ki fogja próbálni, de olyan is akadt, aki már kipróbálta, és állítása szerint az egész életét megváltoztatta ez a trükk, a kenyér állaga pedig több napon keresztül kifogástalan maradt.
Pár hónappal ezelőtti cikkünkben további módszerekről olvashat, melyek segítenek frissen tartani a kenyeret akár 10 napig is. Ilyen a hűtőben, esetleg a mélyhűtőben való tárolás, esetleg különféle kenyeres tasakok, textilzsákok, kenyértároló edények használata.
Néhány éve pedig megírtuk, mi a titka annak, hogy a mélyhűtőben tárolt kenyér kiolvasztás után ugyanolyan finom és puha legyen, mintha frissen vettük volna a boltban. A lényeg, hogy hagyjuk az eredeti csomagolásában, esetleg tekerjük fóliába, mielőtt a fagyasztóba rakjuk, kiolvasztás után pedig Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyük be néhány percre a szeleteket. A kisebb pékárukat - zsömléket, bagetteket, kis cipókat és a kifliket - pedig egyben is lefagyaszthatjuk.