Így kell tárolni a szeletelt kenyeret, hogy tovább friss maradjon

Vágólapra másolva!
Egy fiatal anyuka megmutatta, hogyan kerüljük el, hogy a szeletelt kenyér ne száradjon ki és ne penészedjen meg olyan gyorsan. A nő a videót a TikTokon osztotta meg, ami vírusszerűen terjedt el az interneten.
Vágólapra másolva!

Van úgy, hogy csak egy gyors szendvicset van időnk összedobni ebédre, ám

 rendkívül lelombozó érzés, amikor észrevesszük, hogy a néhány napja vásárolt kenyér száraz, mint a cipőtalp, esetleg ami még ennél is rosszabb: kékeszöld penészfoltok jelentek meg rajta.

A legjobb módja a takarékoskodásnak, ha eleve úgy tároljuk élelmiszereinket, hogy azok a lehető legtovább megőrizzék frissességüket. 

Ehhez tökéletes megoldást kínál Vicky Gilchrist életmódtanácsadó nemrég közzétett TikTok-videója.

szeletelt kenyér, kenyér, szelet, szeleteltkenyér
Fotó: ZERO CREATIVES

A 131 ezer követővel rendelkező fiatal anyuka nemrég 

egy TikTok-videóban mutatott be néhány hasznos konyhai trükköt, amelyek szó szerint megkönnyítették az életét, 

kezdve az egyik legfontosabb konyhai alapanyag, a kenyér tárolásával.

Vicky bemutatja, hogyan lehet hatékonyan és biztonságosan megőrizni egy fél csomag szeletelt kenyér frissességét. 

A videón látszik, ahogy a nő becsavarja a zacskót, majd a túllógó részt egyszerűen visszahatja a kenyérre.

 Gyors, egyszerű, de rendkívül hatékony módszer, amivel megspórolhatjuk a kenyértartó edények, és dobozok vásárlását is.

A videó vírusként terjedt el az interneten, közel 8,9 millióan  tekintették meg.

Az anya videójából az is kiderült, hogyan kell helyesen behajtogatni a felbontott gabonapehely, illetve popcorn zacskóját, hogy az tovább friss maradjon.

Közel 4000 követője kommentelte a videót, többségüket teljesen lenyűgözték a nő által megosztott szokatlan, mégis hasznos konyhai praktikák. Volt, aki megfogadta, hogy mindenképp ki fogja próbálni, de olyan is akadt, aki már kipróbálta, és állítása szerint az egész életét megváltoztatta ez a trükk, a kenyér állaga pedig több napon keresztül kifogástalan maradt.

Pár hónappal ezelőtti cikkünkben további módszerekről olvashat, melyek segítenek frissen tartani a kenyeret akár 10 napig is. Ilyen a hűtőben, esetleg a mélyhűtőben való tárolás, esetleg különféle kenyeres tasakok, textilzsákok, kenyértároló edények használata.

Néhány éve pedig megírtuk, mi a titka annak, hogy a mélyhűtőben tárolt kenyér kiolvasztás után ugyanolyan finom és puha legyen, mintha frissen vettük volna a boltban. A lényeg, hogy hagyjuk az eredeti csomagolásában, esetleg tekerjük fóliába, mielőtt a fagyasztóba rakjuk, kiolvasztás után pedig Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyük be néhány percre a szeleteket. A kisebb pékárukat - zsömléket, bagetteket, kis cipókat és a kifliket - pedig egyben is lefagyaszthatjuk.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!