Így készíthet pofonegyszerű instant tésztalevest házilag

Vágólapra másolva!
Egy fiatal anyuka megmutatta a TikTok-on, hogyan lehet elkészíteni otthon az előre csomagolt, instant tésztalevest olcsóbb és egészségesebb verzióban. Az egyszerű, kreatív recept hatalmas sikert aratott, villámgyorsan elterjedt az interneten. Próbálja ki ön is.
Vágólapra másolva!

A TikTok-on thatb_tchdebie felhasználónéven ismert nő gyakran oszt meg különféle konyhai praktikákat az internetes. Nemrég megosztotta egy házilag készíthető, instant tésztaleves receptjét, ami a napokban meghódította az internetet, több követője tetszését is elnyerte.

Az ínyenc gasztrovlogger a 

videóban prezentálta, hogyan készíthető el fillérekből a boltokból ismert tésztaleves házi változata, ráadásul mivel ebbe a verzióba főtt hús és friss zöldségek is kerülnek, így jóval táplálóbb és egészségesebb is, mint a készen kapható fajta.

A nő a videóban részletesen bemutatja a leveskészítés folyamatát az elejétől a végéig. Első lépésként a múanyag edények alját tésztával béleli ki, majd az ízélmény fokozása érdekében

 fokhagymából és gyömbérből pikáns pasztát készít, amit chiliszósszal, osztrigaszósszal és miso-val, azaz fermentált szójababpasztával egészít ki,

 szerinte ugyanis ezek elengedhetetlen hozzávalói egy igazi tésztalevesnek. Minden fűszerből egy-egy teáskanálnyit tesz a tésztához, és egyenletesen elosztatja rajta. 

Ezután színültig rakja az edényeket előre felaprított, színes zöüldségekkel,

 többek között gombát, pirospaprikát, babcsírát, újhagymát, pak choi-t, kínai sulyomot és bambuszrügyet is rak bele, ezek azonban ízlés szerint variálhatók, helyettesíthetők más zöldségfélékkel is.

Ezután az egész mehet a fagyasztóba, és ha szeretnénk enni belőle, csak vizet kell hozzáadni, és egy edényben felmelegíteni.

Asian,Spicy,Instant,Noodles,Soup,Cooking,In,Hot,Pot,With

Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Nungning20/Shutterstock.  

A zseniális recept több mint 13 000 lájkot kapott. A rajongók külön értékelték, hogy 

húsféléket - főtt csirkét és sertésszeletet - is adott hozzá, hogy még ízletesebb és kiadósabb legyen a leves.

Ha pedig szeretnénk elfogyasztani, 

csak fel kell nyitni a dobozt, forrásban lévő vízzel leönteni, két percre lezárni és alaposan elkeverni,hasonlóan, mint a bolti verzió esetében.

A rajongók hálásak voltak a nagyszerű receptért, szó szerint zseniálisnak nevezték. 

"Csodásan néz ki!" 

 - írta az egyik követő.

"Zseniális. Ezeket biztosan ki fogom próbálni. Egészségedre!"

- írta egy másik.

Korábban arról is írtunk, hogyan készíthetünk otthon könnyedén házi húsleveskockát illetve alaplevet, olcsó hozzávalókból, mellőzve a káros adalékanyagokat.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!