Rosemary Gill a TikTokon osztja meg tanácsait az ínyencek számára. A legfinomabb krumplipüré receptje például nem is olyan bonyolult. A legfontosabb, hogy szakítsunk azzal, hogy vízben megfőzzük előtte. A séf szerint a szakácsok többsége megelégedett azzal a klasszikus módszerrel, hogy kissé felhabosítja a krumplipürét, azonban egy apró módosítással sokkal finomabb végeredményt kapunk - írja a Mirror.
Világszerte bejárta a konyhákat, és a közelmúltban egy újabb videót tett közzé a 177milkstreet ahol pontosan kifejti, hogy mit ront el mindenki – írja az Express. Gill a következőket mondja:
A burgonyapürét tejben, ne vízben főzzük meg, a burgonya olyan, mint a tészta, keményítőt bocsát ki a főzőlébe.
"Ebből így folyékony arany lesz – ezáltal selymes, krémes, burgonyapürét kaphatunk. Ha kiöntöd a vizet, amiben a burgonyát főzöd, az összes keményítőt a lefolyóba dobod, így elpazarolod. A tejből készült főzőfolyadékunk a nehéz tejszín helyettesítője lehet."
Gillnek azonban van még egy egyszerű tippje, ugyanis azt állítja, hogy ha a burgonyát közvetlenül az edényben pépesítjük nem lesz szükség robotgépre sem.
Követőit teljesen ámulatba ejtette ez az egyszerű tipp, az egyik rajongó "átkozott zseninek" kiáltotta ki innovatív főzési módszerei miatt. Egy másik kommentelő pedig megosztotta:
Én évek óta nem így csinálom a krumplit, és mégis mindig mindenki azt kérdezi, hogy mitől ilyen jó a krumplipürém.
Ha pedig kissé extrázna, akkor fogadja meg egy másik séf Dame Mary Berry tanácsát, aki közel hat évtizedes karrierje során rengeteg recepttel lepte meg rajongóit. A séf szerint az egyik legegyszerűbb köret a krumplipüré, amit könnyen különlegessé lehet tenni egy-egy hozzávaló hozzáadásával.
Berry olykor krémsajtot kever a pürébe, de legújabb receptjében mustárral készíti a burgonyapürét, ami igazán megízesíti azt.