Ezzel az egyszerű módszerrel könnyedén leszedheti a leveleket a fűszernövényekről

Vágólapra másolva!
Aki friss fűszernövényeket használ a főzéshez, tapasztalhatta már, milyen bosszantó és időrabló tevékenység egyesével leszedegetni a leveleket a növény száráról, azonban egy férfi megosztott egy szokatlan, de pofonegyszerű módszet. Mindössze egy sajtreszelőre van hozzá szükség.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg minden háziasszonynak van a konyhájában egy fűszerekkel teli fiókja, ami nagy segítséget jelent a gyors főzések során. Ezek a szárított fűszerek azért népszerűek, mert kényelmesen, egyszerűen lehet használni őket, és hosszú ideig eltárolhatók. Fontos azonban tudnunk, hogy élvezeti értékük messze elmarad a friss fűszernövények különleges aromájától, így ha valami ínyenc fogást szeretnénk feltálalni, érdemes ezeket választani.

A friss fűszernövények felhasználási lehetőségei szinte korlátlanok, gondoljunk csak egy ízletes halételre, melynek tetejét némi petrezselyemmel szórjuk meg, vagy ha egy olasz tésztaételt díszítünk bazsalikomlevéllel vagy korianderrel. 

A fűszernövényekkel való főzés azonban gyakran egy igen bosszantó és hosszadalmas feladatot rejt magában, mégpedig a levelek eltávolítását a szárakról. 

A legtöbb esetben ugyanis csak a leveleket szoktuk hozzáadni az ételhez, így értékes perceket pazarolhatunk el a konyhában azzal, hogy különválasztjuk a szárától. 

Bár kevesen ismerik, létezik ennek egy igen egyszerű módja. Mindössze egy olyan konyhai eszközre van rá szükségünk, ami nagy valószínűséggel már eleve ott lapul a konyhaszekrényben,

 csak sosem gondoltuk, hogy másra is lehet használni az eredeti funkcióján kívül.

fűszernövény, fűszer, növény,
Fotó: MD FERDOUS  MIA

Egy férfi @tonyjb89 néven posztolt egy videót a TikTok-on, mely szerint 

erre a célra a sajtreszelő a legalkalmasabb eszköz. Bár furcsán hangzik, de a rajta lévő lyukak egy csapásra levagdossák a növény leveleit a száráról.

 A videón látszik, ahogyan a férfi megfogja egy petrezselyem szárának az alsó részét, és áthúzza a reszelőn. Ezzel az ügyes mozdulattal a reszelő éles élével le lehet vágni a leveleket, könnyedén elválasztva őket a szártól. A leveleket ezután kikanalazhatjuk, és közvetlenül az ételhez adhatjuk, vagy szükség esetén először egy deszkán apróra vághatjuk.

@tonyjb89 Tired of picking parsley off of the stems? Try this life hack with a cheese grater to remove the leaves! #parsley #freshherbs #freshherbsandspices #cheesegrater #hacks #lifehacks #choppedparsley #cooking #seasoning #foodie #fyp ♬ Ultimate life hacks - The Life Bath

A videó nézői döbbenten figyelték a bravúros módszert: 

Mindenképpen szereznem kell egy sajtreszelőt!"

- írta az egyik hozzászóló.

Egy másik megjegyezte: 

Nem eszek sajtot, de lehet, hogy most szükségem lesz egy sajtreszelőre" 

Akik egyébként nem fogyasztanak sajtot, beszerezhetnek egy direkt erre a célra használatos fűszernövény ollót is, mindössze 6-800 forintnyi összegért. 

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!